Proiecte de modernizare peste care s-a aşternut praful

În urmă cu un an de zile, la data de 24 iulie 2017, Consiliul local Tecuci a votat „Nota conceptuală şi tema de proiectare – caiet de sarcini”, în vederea elaborării documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru proiectul „Modernizare străzi în Municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, Etapa I”.

Valoarea totală estimată a obiectivului de investiţii „Modernizare străzi în Municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, Etapa I”, era de 11.965.583,81 lei (fără TVA), respectiv 14.239.044,73 lei (cu TVA) – peste 142 miliarde lei vechi.

Câte dintre aceste străzi au fost modernizate, conform proiectului, ne pot spune doar cititorii. Importantă era elaborarea documentaţiei pentru care am plătit peste 1,5 miliarde de lei vechi.

Valoarea estimată a achiziţiei de Servicii de elaborare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, pentru proiectul „Modernizare străzi în Municipiul Tecuci, judeţul Galaţi”, Etapa I, era de 155.000 lei cu TVA.

Între timp administraţia locală şi-a stabilit alte priorităţi. Alte lucrări de investiţii. Alte documentaţii de avizare.