Prea băuţi pentru a se afla la volan

În perioada 20 – 22 iulie, polițiștii gălățeni au depistat în trafic, la volanul autoturismului, mai multe persoane aflate sub influența alcoolului.

Astfel, la data de 20 iulie, în jurul orei 20:35, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit, pe strada Locotenent Dragomir, un autoturism condus de un bărbat de 37 ani, din localitate, acesta prezentând la testarea alcoolscop o valoare de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Efectuând verificări în bazele de date, polițiștii au constatat, totodată, că bărbatul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Fiind condus la spital, acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, atât pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere, cât și pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 22 iulie, în jurul orei 00:30, un bărbat de 39 ani, din comuna Buciumeni, a condus autoturismul pe strada Gheorghe Petrașcu din municipiul Tecuci.

Fiind oprit în trafic de polițiști și testat alcoolscop, a prezentat o valoare 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alți doi conducători auto aflați sub influența alcoolului, au fost depistați în aceeași zi, primul în jurul orei 7:30, în localitatea Umbrărești, cel de-al doilea, în jurul orei 9:10, în localitatea Șendreni.

Este vorba despre doi bărbați de 41 și respectiv 45 ani, care au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,13 mg/l și 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate aceste cazuri, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot în data de 22 iulie, în jurul orei 1:15, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești, au oprit pe D.J. 251J, pe raza comunei Drăgușeni, un moped, condus de un bărbat de 38 ani, din localitate.

Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat că mopedul nu este înmatriculat, iar bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Mai mult, fiind condus la sediul poliției și testat alcoolscop, acesta a prezentat o concentrație alcoolică de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

error: Content is protected !!