Creațiile unor elevi tecuceni au fost publicate la Beirut și difuzate în mai multe colțuri ale lumii

Volumul „Gânduri Desenate”, publicat de Fundația Naji Naaman pentru Cultură Gratuită a apărut, la Beirut, în trei mii de exemplare și va fi difuzat în multe locuri din lume.

Aforismele create de elevi sunt prezentate în șase limbi (română, italiană, franceză, engleză, arabă și armeană). Traducerea în franceză a fost făcută de Lidia Costea, în engleză, Luminița Abrudan, în italiană, Alina Breje, în armeană, Garo Klenjian și în arabă, Naji Naaman.

După prima ediție a Festivalului Internațional al Aforismului, pentru românii de pretutindeni (5-7 octombrie 2017), organizat cu sprijinul Fundației Pelin, s-au scris numeroase articole în presa culturală din țară, dar și din Liban, Franța, Italia, SUA, Republica Moldova, etc.

Dar adevărata revelație au constituit-o elevii. La întâlnirile cu scriitorii și îndrumați de profesori, ei au selectat aforisme, le-au comentat și au făcut, după ele, inspirate desene. Impresionat de acest ultim aspect, acad. Naji Naaman, din Liban, președintele de onoare al manifestării, a promis că va tipări o carte, dacă se vor aduna suficiente creații de-ale elevilor. Coordonați de prof. Vasile Ghica, președintele festivalului, profesorii și elevii s-au apucat serios de treabă.

Fericiții elevi și profesori sunt de la școlile tecucene „Elena Doamna”, „D.A. Sturdza”, „Iorgu Iordan”, de la Școala nr. 1 Umbrărești, dar și de la prestigioasele colegii naționale „Spiru Haret”, „Calistrat Hogaș” și de Agricultură și Economie. Alte câteva lucrări incluse în volum aparțin unor „seniori”.

Cartea va fi distribuită gratuit în România în cadrul celui de al doilea Festival Internațional al Aforismului de la Tecuci din luna octombrie, precum și în afara Festivalului, scrie agendadiasporei.com.