În loc de străzi modernizate avem cursuri de perfecţionare

Atunci când vorbim despre fonduri europene, automat gândul ne zboară la investiţii în infrastructura rutieră, reabilitare unor clădiri sau modernizarea instituţiilor de interes public. Iată, însă, că la Tecuci Fondurile europene sunt folosite pentru cursuri.

Joi, 19 iulie, Primăria Tecuci a achiziţionat prin SICAP un curs de perfecţionare / specializare în valoare de 246.750 lei (fără TVA), respectiv 293.632 lei (cu TVA).

„Pachetul este specific domeniul educaţiei, cu aplicare directă pentru profesori, personal de management din şcoli. Pachetul este valabil pentru un număr de 120-180 persoane. Durata minimă a unui curs este de 80 ore, iar pentru cursurile transversale durata variază de la 10-60 ore, în funcţie de tematică”, se arată în oferta Asociaţiei InfinitEdu.

Cei aproximativ 3 miliarde lei vechi, care vor fi plătiţi pentru curs, provin din fonduri europene, dar pentru întrebuinţarea acestor fonduri şi contribuabilii tecuceni plătesc o cotă parte. De aceea ar trebui să ne intereseze dacă banii noştri sunt folosiţi pentru investiţii sau pentru cursuri de perfecţionare.