155 de acțiuni de protecția mediului și sănătate pentru elevi organizate la Școala „Elena Doamna”

Elevii Școlii Gimnaziale „Elena Doamna” din Tecuci, cu ocazia proiectului „Clasa ECO de afară!”, au participat la 155 de acțiuni legate de protecția mediului și promovarea mișcării, sportului și a unei nutriții sănătoase. Cele 155 de acțiuni au inclus și workshop-uri precum grădinărit, transformarea hârtiei folosită în hârtie reciclată, realizarea de stații de mâncare pentru păsări, joc cu jocul de nutriție Papa Bun și altele.

 Începând cu noul an școlar, elevii școlii gimnaziale din Tecuci vor avea acces la noi workshop-uri ce vor fi organizate în clasa ECO de afară. Cele 10 tipuri de acțiuni au fost dezvoltate de cei doi parteneri ai proiectului și includ workshop-uri precum, colorarea margaretelor albe în diferite culori prin folosirea unui colorant alimentar, pictarea de pietricele în formă de insecte, folosirea frunzelor uscate și a altor materiale eco pentru realizarea de personaje haioase etc. Metodologiile aferente acestor workshop-uri sunt disponibile pentru orice unitate de învățământ din Tecuci și nu numai, acestea fiind postate pe website-ul organizației: www.voluntardetecuci.ro

Amenajarea clasei ECO din curtea școlii precum și atelierele prezentate mai sus fac parte din proiectul „Clasa ECO de afară!” organizat de Asociația Semper Musica Filiala Tecuci în parteneriat cu Școala Gimnazială „Elena Doamna” Tecuci și finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin Programul „Spații verzi”.

 Adriana Lefter, director adjunct al Școlii Gimnaziale „Elena Doamna”, menționează: „Proiectul ,,Clasa ECO de afară” a adus diversificare, entuziasm şi bucurie atât în rândul elevilor, cât şi al cadrelor didactice, căci s-a învăţat altfel despre mediu, reciclare, sport şi alimentaţie sănătoasă. Workshop-urile antrenante şi temele activităţilor  abordate au  fost menite să sporească  creativitatea şi interesul participanţilor, completând  într-un mod eficient, activităţile instrictiv-educative din şcoala noastră. Mulțumim pentru tot suportul și pentru frumoasa colaborare Asociației Semper Musica Filiala Tecuci”.

Pentru mai multe informații legate de proiect, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: [email protected]. Pentru mai multe informații legate de Programul „Spații verzi”, accesați următorul link: www.spatiiverzi.org.ro.