Corupţia ucide: Regresul societăţii tecucene sub administraţia Hurdubae

În vreme ce tinerii tecuceni caută cu disperare un loc de muncă pe măsura studiilor şi calificărilor dobândite, PSD Tecuci oferă un al doilea job membrilor săi.

Un anunţ publicat de site-ul Primăriei Tecuci dezvăluie adevărata faţă a unei societăţi ţinută captivă care în loc să se dezvolte a intrat într-o perioadă de regres.

În cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene vor fi angajate 26 de persoane pe durata derulării acestui proiect.

Posturile disponibile sunt: Arhivar, Expert PR şi Comunicare, Asistent manager, Expert grup ţintă, Expert dezvoltare parteneriate, Profesor, Mentor Activităţi Didactice, Consilier psiholog, Educator, Ajutor educator, Învăţător.

Un prim aspect pe care îl vom lua în discuţie este calitatea de „expert”. Care sunt aptitudinile care le recomandă pe acele persoane ce aplică pentru aceste funcţii de „expert”?

Cel mai bun exemplu este funcţia de „Expert PR şi Comunicare”. Celor care au întocmit statutul de funcţii pentru acest proiect, derulat cu fonduri europene, le lipsesc chiar şi cele mai elementare noţiuni de limba engleză. „PR” este abrevierea denumirii Public Relations, din limba engleză, care înseamnă Relaţii Publice sau Comunicare. Aşadar funcţia scoasă la concurs de Primărie se denumeşte, în traducere, „Expert Comunicare şi Comunicare”.

Pentru funcţia de „Expert Comunicare şi Comunicare” a aplicat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Tecuci. Ce o recomandă pentru această funcţie? Este evident că pentru funcţia de „expert” purtătoarea de cuvânt a Primăriei Tecuci este recomandată chiar de… comunicare.

Cum a ajuns „expert”, nu vă putem spune, în schimb putem să ne amintim împreună cum a ajuns purtătoare de cuvânt.

Prezent la o manifestare care a avut loc la Biblioteca municipală, actualul primar a deplâns lipsa presei la acel eveniment. Purtătoarea de cuvânt, pe atunci bibliotecară, i-a replicat că nici Primăria nu ştie să-şi promoveze activităţile. C.C. Hurdubae a spus că nu are pe cine să numească iar bibliotecara s-a oferit pentru funcţia de „purtător de cuvânt”. Angajarea bibliotecarei pe această nouă funcţie s-a făcut fără prea multe valuri. Dar de aici până la „expert în comunicare” este cale lungă.

Din punct de vedere al comunicării cu tecucenii Primăria Tecuci se află la cel mai slab nivel din ultimii cinci ani. În ultimii doi ani acţiunile purtătoarei de cuvânt, căreia îi plătim 4.403 lei lunar, peste 44 de milioane lei vechi, au lipsit. Acest lucru ne îndreptăţeşte să considerăm că a fost angajată să nu facă nimic. Şi pentru că nu face nimic la primul job, îşi va mai lua un job.

În aceeaşi situaţie, a celor care după 8 ore de muncă vor mai avea un job de 8 ore, sunt majoritatea persoanelor care au aplicat pentru funcţiile scoase la concurs de Primăria Tecuci. Cum nimeni nu poate lucra 16 ore pe zi cu acelaşi randament, este clar faptul că aceşti angajaţi vor munci cu eforturile înjumătăţite şi într-un job şi în celălalt. Sau, cum este cazul prezentat mai sus, la un serviciu nu vor face nimic iar la celălalt vor fi „experţi”.