Tur ciclist Catedrala Tecuci – Mânăstirea Cârlomăneşti

Marţi, 7 august 2018, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Protoieria Tecuci şi Fundaţia Pelin, organizează „Tur Ciclist: Tecuci – Mănăstirea Cârlomăneşti”.

Plecarea va fi la ora 8, din faţa Catedralei „Sf. Gheorghe” din Tecuci.

Traseu: Catedrala „Sf. Gheorghe” Tecuci – Biserica Matca – Biserica Corod – Biserica Cerţeşti – Mănăstirea Cârlomăneşti.

Ce trebuie să știi înainte de a te apuca de pedalat:

– Pe perioada turului ai nevoie de o bicicletă adecvată și în stare tehnică bună (bicicleta poate fi a ta sau închiriată);

– Să ai ceva experiență (și motivație) pentru a te deplasa în siguranță pe bicicletă alături de grup. Traseul este pe drumuri publice și prin urmare participanții trebuie să respecte reglementările rutiere;

– Să ai un echipament corespunzător deoarece deplasarea pe traseul se va face chiar și în condiții de vreme rea;

– Deoarece traseul este de o lungime medie (40 km), e necesar să ai un minim de pregătire fizică;

– Deși legea nu ne obligă, te încurajăm ca în acest tur ciclist să porți cască de protecție.

 „Tur Ciclist Tecuci – Mănăstirea Cârlomăneşti” se adresează amatorilor de ciclism, tuturor celor preocupaţi de sport, dar şi celor care îşi doresc să dea, prin efortul lor, un mesaj de drag pentru România, în Anul Centenarului. Se pedalează pentru Prietenie, Unitate şi Credinţă, este un marş ciclist, nu o cursă.

Este un exerciţiu de curaj, dar şi de rezistenţă fizică, având scopul de a demonstra că toate generaţiile pot onora România prin efort, unitate şi credinţă, nu doar prin vorbe mari.

Organizatorii promit diplome şi tricouri gratis tuturor participanţilor, masă gratis şi chiar un foc de tabără la mănăstire.

Sunteţi aşteptaţi cu drag!