Jandarmii gălăţeni au intervenit într-un conflict violent

Un conflict pornit pe fondul unor neînţelegeri mai vechi între un nepot şi unchiul său, degenerat în violenţă

Miercuri, 1 august, în jurul orei 14:10, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de patrulare pe raza Secţiei 4 Poliţie Galaţi a fost direcţionat de către dispecerul secţiei de poliţie la o adresă din cartierul Micro 40 unde era semnalat un conflict în familie.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii au luat legătura cu apelantul, care se afla în faţa blocului, acesta comunicându-le oamenilor legii faptul că nepotul său, în vârstă de 30 ani, l-a lovit cu pumnii şi l-a înţepat cu un cuţit în zona pieptului, iar într-un moment de neatenţie al agresorului a fugit în apartament. Totodată, partea vătămată a specificat jandarmilor faptul că nepotul său s-a blocat în locuinţă şi refuză să comunice.

În continuare, a fost solicitat sprijinul echipajului de jandarmi aflat pe raza Secţiei 3 Poliţie Galaţi în vederea scoaterii din locuinţă a agresorului şi pentru imobilizarea acestuia. Ajunşi la uşa apartamentului jandarmii au fost întâmpinaţi cu un refuz categoric al bărbatului de a purta discuţii, însă, după 40 de minute de negocieri, fără rezultat, partea vătămată, în calitate de proprietare al locuinţei, a decis să spargă uşa apartamentului. În moment în care jandarmii au pătruns în locuinţă, agresorul avea în mâini două cuţite şi se manifesta foarte violent, opunând rezistenţă. Jandarmii l-au imobilizat şi încătuşat, ulterior conducându-l la autospeciala Jandarmeriei pentru a fi transportat la Spitalul de Psihiatrie Galaţi în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Agresorul are antecedente penale pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie iar unchiul acestuia a declarat verbal că nepotul său este şi consumator de substanţe interzise.  În cauză, jandarmii au întocmit proces verbal de sesizare, cercetările fiind continuate de către poliţişti. 

Partea vătămată, în vârstă de 50 ani, a precizat jandarmilor că incidentul s-a produs pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, că refuză solicitarea unui echipaj medical şi nu doreşte să depună plângere împotriva nepotului.