Să nu ne batem joc de fondurile europene!

În ultimul timp preşedintele Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală „Anton Cincu” Tecuci devine tot mai insistent. Omul vrea să scoată un ziar şi să patroneze un post de radio iar pentru asta are nevoie de redactori.

În municipiul nostru sunt multe condeie care scriu şi scriu bine. Este de neînţeles atitudinea preşedintelui care în loc să aleagă unul dintre acele condeie, ce nu sunt implicate în vreun proiect publicistic, insistă să curteze redactorii publicaţiei noastre.

Nu putem înţelege nici imboldul unora de a prezenta informaţii tecucenilor doar din patru în patru ani, mai precis în preajma alegerilor. Cetăţenii au nevoie de informaţii în fiecare zi.   

Aşadar o nouă publicaţie, care la fel de bine poate fi şi una veche ce a fost ţinută în hibernare, va apărea la Tecuci. Acesta este un lucru bun. Tecucenii vor avea astfel ocazia să afle despre măreţele realizări ale administraţiei.

Pentru cei care au uitat, amintim că Asociaţia Grupul de Acţiune Locală „Anton Cincu” Tecuci este cea căreia fiecare tecucean îi plăteşte o cotizaţie de 3 lei pe an. Nu ştim ce se întâmplă cu aceşti bani, asociaţia nu lasă impresia că ar desfăşura vreo activitate care să justifice această taxă de 3 lei. O fi taxă de protecţie şi noi nu ne-am prins.

Între timp aflăm că Primăria Tecuci a achiziţionat de la Asociaţia Grupul de Acţiune Locală „Anton Cincu” Tecuci „Servicii de catering” şi „Servicii de închiriere” pentru 25.000 lei, sumă care reprezintă 250 milioane lei vechi.

Pentru 25.000 lei (fără TVA), Asociaţia organizează două conferinţe, una de deschidere şi alta de închidere, pentru proiectul POCU/74/6/18/106238.  Titlul proiectului este „Şcoala Prietena Ta – parteneriat pentru susţinerea educaţiei în Tecuci, în vederea reducerii părăsirii timpurii a şcolii şi pentru reîntoarcerea în sistemul de educaţie şi formare a tinerilor şi adulţilor care au abandonat şcoala, precum şi pentru implementarea de măsuri integrate pentru o abordare participativă la educaţie a comunităţii şi inclusivă a grupurilor vulnerabile”.

Prin urmare cele două conferinţe, una de deschidere – cealaltă de închidere, pentru proiectul „Şcoala Prietena Ta”, vor costa fiecare câte 12.500 lei, respectiv 125 milioane lei vechi.

Interesant este faptul că prima conferinţă a avut loc la data de 8 iunie, în sala de spectacole „Ion Petrovici” Tecuci. La acest eveniment au fost prezente cadrele didactice din municipiul nostru şi funcţionarii publici. Invitaţi au fost Cabral şi boxerul Leonard Doroftei.

Nu ştim despre ce „servicii de catering” a fost vorba. Pe scenă au fost opt persoane care aveau în faţă apă minerală. Această apă minerală, împreună cu închirierea sălii „Ion Petrovici” care aparţine Casei de cultură, i-a costat pe contribuabili suma de 12.500 lei, sau 2.717 euro. Am scris suma în euro fiindcă aceşti bani au fost adunaţi de la contribuabilii europeni.

În total vor fi cheltuiţi aproximativ 5.435 euro pentru două conferinţe, bani munciţi din greu atât de contribuabilii români cât şi de ceilalţi europeni. Haideţi să nu ne batem joc (şi) de fondurile europene!