Arestat după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident

Duminică, 5 august, la ora 16.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au fost sesizați prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe D.J. 251.

Din primele verificări efectuate de polițiștii sosiți la fața locului, a reieșit că un tânăr de 26 ani, din comuna Pechea, a condus autoturismul în localitate și, în zona Primăriei, nepăstrând distanța regulamentară față de atelajul hipo care circula în fața sa, a intrat în coliziune cu acesta.

În urma impactului, conducătorul atelajului hipo, un bărbat de 62 ani, precum și o minoră de 8 ani care se afla în acest vehicul, au fost răniți, dar nu au rămas internați în spital.

Atât conducătorul autoturismului cât și cel al atelajului hipo au fost testați alcoolscop, rezultând o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru primul și 0,92 mg/l, pentru cel de-al doilea.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

În cursul zilei de ieri, 6 august, pe numele tânărului a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.