Uite bâlciul! Nu e bâlciul! – Galerie foto

Încă din data de 7 august, Primăria, prin a sa conducere, anunţa cu surle şi trâmbiţe faptul că în perioada 9-15 august la Tecuci are loc Iarmarocul moldovenesc. Au instalat şi bannere prin oraş pentru ca populaţia să fie informată şi să dea iama la bâlci.

Aseară, 9 august, după ora 20.30, în Oborul tecucean, locaţia Iarmarocului, era o linişte apăsătoare. Intrau vizitatori, tineri ori copii şi constatau că utilajele distractive abia au sosit sau se instalează. Pe cei cu tarabe îi numărai pe degete, la sectorul pielărie era un singur comerciant sosit, aleile pline altădată de chioşcuri erau acum goale. În sectorul alimentar funcţionau două restaurante şi un bar, un patron avea o comandă de a prepara mici pentru deţinători de utilaje distractive iar alt patron pregătea cina pentru familie.

 Alţi doi patroni de preparate culinare se instalau pe întuneric deoarece nu exista  curent electric la stâlpii din perimetrul spaţiului deţinut. După aproape jumătate de oră cineva a urcat pe unul din stâlpi încercând să facă lumină în bezna ce trona.

Deţinătorii de maşini distractive erau supăraţi, motivând că li se cer bani dar nu li se oferă nimic: „În momentul în care impui să ţi se achite o anumită taxă destul de consistentă pentru o săptămână de închiriere aici, ar trebui să şi oferi ceva. Conducerea de aici nu are nici o reducere precum în alte locaţii, stăm pe întuneric din prima seară şi sunt sigur că problema aceasta o să existe şi pe parcursul bâlciului precum în anii trecuţi. Au pretenţii dar nu vin cu nici o îmbunătăţire a situaţiei. De aceea de la an la an se împuţinează comercianţii”.

 În liniştea care domnea au început să se audă semne evidente de muncă, de instalare hotărâtă a unora chiar la intrarea în bâlci, pe un platou central. Câteva persoane instalau de zor tarabele directorului adjunct de la Piaţă, Liliana Cambanache. Ni s-a spus că acolo preferă directoarea loc deoarece este vad bun.

Nici urmă de primar şi elita sa, chiar dacă au anunţat că deschiderea are loc în 9 august. Probabil nu au cumpărat bucata de tricolor pentru a mai face inaugurarea bâlciului şi anul acesta.

 Luând la pas strada către centrul urbei, constat că şi aceasta este pregătită precum iarmarocul, gropile fiind într-un număr record. Şoferii circulă domol, evitând capcanele străzii Cuza Vodă şi adresând nenumărate „complimente” iubitului edil al Tecuciului. Poate le şi merită, poate realizează după doi ani de mandat că atunci când ceri taxe ai obligaţia să şi oferi ceva celor care îţi umple visteria bugetului local.

Galerie foto:

You cannot copy content of this page