Publicarea înregistrărilor de la ședințele C.L. a fost sistată de Hurdubae

În anul 2016, imediat după preluarea mandatului, C.C. Hurdubae a anunțat că va exista transparență, făcând referire la publicarea oricărui act important emis de Primărie, precum și filmarea ședințelor Consiliului local, a conferințelor, dezbaterilor publice, ș.a.

Drept urmare a făcut contract cu firma Bravico SRL Tecuci pentru a se înregistra și posta aceste filmări pe site-ul instituției.

Înregistrări au fost parţial postate iar în cazul ședințelor C.L. s-a dat ordin ca acestea să fie scurtate după bunul plac al primarului.

Ultima ședință a Consiliului a fost postată în 17 iulie. De atunci a fost interzisă publicarea oricărei ședințe, Hurdubae motivând că „accesul unora la aceste înregistrări este motiv de critică și publicare tendențioasă pe anumit site-uri”.

Motivul real al sistării înregistrărilor este faptul că în ședința din 26 iulie Hurdubae s-a comportat exact ca o țață, arătându-și adevărata față și având limbaj și comportament neadecvat funcției  pe care o ocupă. Acest aspect a reieşit din discuția purtată, la interpelări, cu Lucia Gologan, care la acea dată era director a Casei de cultură. În locul unui răspuns concret despre desfășurarea festivalului „Cântă de răsună lunca”, fosta directoare a primit replici acide atât din partea  primarului cât și a consilierei PSD Gina Dumitriu.

În concluzie, se vor face filmări la ședințe dar nu vor fi publicate. Înregistrările vor fi vizionate doar de primar și viceprimar, aceștia putându-se admira cât sunt de frumoși, văduvind cetăţenii municipiului de această plăcere.

Cum a rămas cu transparența, nu știm.