Taximetrist jefuit în plină zi

Marţi, 4 septembrie, la ora 15.50, Secția 1 Poliție Galați a fost sesizată telefonic prin Dispeceratul SNUAU 112 de către o persoană de sex feminin cu privire la faptul că în fața unei unități școlare din municipiul Galați sunt adunate mai multe persoane care deranjează ordinea și liniștea publică.

Ca urmare a sesizării, la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției 1 Poliție, ocazie cu care au identificat un șofer taxi ce imobilizase un tânăr despre care a reclamat faptul că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 15, împreună cu alți trei tineri i-au sustras suma de 250 lei din autoturismul înregistrat la societatea de taximetrie.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în ziua de 4 septembrie, în jurul orei 15, șoferul de taxi staționa pe strada Traian. În acest timp, la autoturismul său au venit patru tineri de vârste apropiate, 14 – 16 ani, care au încercat să-l convingă să-i ducă în zona Pieței Centrale. Șoferul taximetrului, încercând să le explice că este ocupat și nu poate prelua comanda solicitată nu a fost atent, iar ca urmare a neatenției unul dintre tineri, profitând de faptul că geamul portierei dreapta față era deschis i-a sustras din locașul pentru scrumieră banii din încasări, respectiv suma de aproximativ 250 lei.

Întrucât cei patru tineri au fugit spre un cartier din municipiul Galați, operatorul taximetrului a solicitat sprijin colegilor prin stația de emisie recepție, reușind astfel să prindă pe unul din cei patru tineri, în zona unității de învățământ M. Eminescu din municipiul Galați.

Ca urmare acestui fapt, au solicitat prezența la fața locului a unui echipaj de poliție. Cu această ocazie s-a stabilit că persoana în cauză are vârsta de 14 ani și este  din municipiul Galați. Acesta a menționat că în timp ce se afla pe strada Traian cu trei prieteni au solicitat unui taximetrist să-i ducă în zona Pieței Centrale, moment în care unul dintre prieteni, profitând de neatenția operatorului taxi, a sustras o sumă de bani din autoturism.

A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt. În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea celorlalți autori, depistarea acestora și stabilirea formei de participație a fiecărei persoane în parte.

 

You cannot copy content of this page