Primăria Tecuci închiriază un imobil care nu îi aparţine

În data de 27 septembrie Primăria Tecuci organizează o licitaţie  în vederea închirierii, concesionării şi vânzării unor imobile situate în municipiul Tecuci.

Această licitaţie cuprinde şi imobilul situat în str. Gheorghe Petraşcu, nr. 60, bl. A1, sc. 1, parter, construcţie cu suprafaţa 59,14 mp. Imobilul este destinat pentru activităţi comerţ, prestări servicii, sau spaţiu administrativ.

Imobilul respectiv a aparţinut SC Rotina SRL, societate care a avut doi asociaţi: Gabriel Ionescu şi Tina, o femeie care s-a stabilit în Canada.

Acest spaţiu a rămas părăsit iar o inițiativă din vremea primarului Finkelstain a fost ca să fie preluat ca un bun fără stăpân în contul unor datorii la impozite. Însă bunurile fără stăpân pot fi preluate doar de ANAF.

Dacă un imobil are datorii, conform codului de procedură fiscală, poate fi scos la licitație pentru recuperarea datoriilor. Primăria nu poate prelua imobilul în proprietatea sa pentru a-l vinde, sau închiria.

Chiar dacă Rotina SRL a dat faliment, bunurile societăţii rămân în proprietatea foştilor acţionari şi nu pot fi considerate bunuri fără stăpân.