Bugetul municipului este căpuşat de firme fantomă

Vineri, 8 iunie 2018, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Școala, prietena taˮ. Această conferință a costat 150 milioane (15.000 lei), invitați fiind senatorul PSD Butunoi, prefectul Otrocol, Doroftei și Cabral. Cum au fost cheltuiți banii de conferință nu se cunoaște.

Proiectul „Școala Prietena Taˮ vizează susținerea educației în Tecuci în vederea reducerii părăsirii timpurii a școlii. Inițial, acest proiect are ca manager pe funcționara Primăriei Silvia Perianu, pentru ca apoi, în 11.01. 2018, aceasta să prezinte o notă justificativă prin care funcția de manager al proiectului să fie preluată din 26.01.2018 de Cătălina Codău.

Deși are birou de Fonduri europene, unde și-a angajat și numit din 2016 încoace și o șefă birou și consilier superior pe Silvia Perianu, fosta asociată a primarului de la firma de asigurări S.C. Consult Asig HPT S.R.L., care acum mai face și asigurările Primăriei, Hurdubae nu a găsit de cuviință că serviciul Fonduri europene trebuie să muncească, să acceseze fonduri, ci a găsit firme fantomă pentru a face proiecte cu fonduri europene. Și pentru a spăla niște bani. Mulți la număr.

Care sunt firmele cu care Hurdubae face afaceri pe banii Primăriei Tecuci

De la preluarea mandatului, C.C. Hurdubae a fost interesat să facă afaceri cu firme de tip fantomă. Una  dintre acestea este SC Domino Smart Cons  S.R.L. cu sediul în str. Cuiului, nr. 13, camera 1, București, firmă  înregistrată la ONRC în data de 15.06.2017. În str. Cuiului din București, este cu contract de comodat, fiind vorba despre o casă de romi, iar administratorul firmei este Cristina Nica, aceasta având domiciliul în comuna Cumpăna, jud. Constanța. Tot această domnișoară Cristina Nica, pe lângă firma Domino Smart Cons  SRL mai are o firmă,  S.C. ZET Expert SRL cu sediul str. Gramont nr. 28 București, cam. 1, tot cu contract de comodat pe perioadă determinată, această firmă fiind înființată pe 03.01.2017.

Pentru anumite contracte Primăria Tecuci a achitat SC Domino Smart Cons  SRL: 1,31 miliarde lei proiectare drumuri; 1,23 miliarde lei servicii de consiliere și reconversie „Șansa T”, 800 milioane consultanță și altele; 5,3 miliarde consultanță ș.a.

Pe numele SC Zet Expert SRL, Primăria Tecuci achită 714 milioane lei pentru actualizare strategie de dezvoltare a orașului. Această „realizareˮ a fost o făcătură, societatea făcând plagiat cu copy paste a strategiei localității Nehoiu și Jariştea. Mai mult decât atât, Hurdubae uită faptul că în contractul cu societatea inițială, SC Consulting SRL, care realizase strategia de dezvoltare prin contractul 41183 din 18.11.2014, a fost introdusă clauza pct. 9.4 care prevedea că orice actualizare a strategiei o va face gratuit timp de 4 ani doar această societate.

Pe lângă cele două firme fantomă, se fac afaceri dubioase și cu firmele deținute de Florin Zamfir

Florin Zamfir, își face apariția la conferința de lansare a proiectului „Școala prietena taˮ, susținând că este coordonatorul proiectului. De unde vine acest domn? Ba de la București, ba de la Iași. Nu se știe.

Este administratorul  SC Eurial Finance SRL, cu sediul în București, și, mai nou al Zamfir Florin Ioan PFA Iași. Pe portalul Tribunalului București, în 25 mai a.c,  SC Eurial Finance SRL apare că e în faliment.

În 12 mai 2017 Primăria Tecuci atribuie două contracte către SC Eurial Finance SRL, unul  de întocmire cerere finanțare pentru POR 2014-2020, în valoare de 67.000 lei și altul, tot în aceeași zi, de consultanță cerere de finanțare, în valoare de 40.000 lei.

Se încheie apoi un Act adițional nr. 1 la contractul 25588 din 17.05.2017 prin care SC Eurial Finance SRL prin administrator Zamfir Florin Ioan introduce clauza prin care drepturile din contract vor fi concesionate către Zamfir Florin Ioan PFA. Deci își plasează contractele de pe o firmă pe alta.

Această cerere de finantare pentru proiectul Școala prietena Ta, cu suma totală de 107 milioane lei lei trebuia realizată de angajatele Fondurilor europene din cadrul Primăriei Tecuci.

Zamfir Florin Ioan PFA în data de 10.05.2018 prinde alt proiect cu Primăria Tecuci, de consultanță în afaceri și în management și servicii conexe, în sumă de 72.000 lei, iar în ședința Consiliului local din 12 iulie 2018 i se aprobă proiectul documentaţiei tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul Reabilitarea Clădirii Colegiului Național Calistrat Hogaş Tecuci, valoarea obiectivului fiind de 15,479,316.58 lei.

Frății între firmele sugative la visteria Tecuciului

Așadar, SC Domino Smart Cons SRL are contract cu Primăria Tecuci pentru întocmire proiect european și i se achită 1,8 miliarde lei. Dacă nu se accesa acest proiect – „Școala, prietena ta”, Primăria Tecuci pierdea 1,8 miliarde lei. La rândul său, Zamfir Florin Ioan PFA Iași are contract cu SC Domino Smart SRL București pentru servicii curs, de la care primește cei 1,8 miliarde virați inițial de Primăria Tecuci. În contract se stipula o clauză prin care se specifica că toți banii pentru implementarea proiectului se vor face prin Domino Smart, care pierde banii pentru accesarea proiectului dar câștigă alți 5,3 miliarde tot de la Primărie, fiind vorba de ultimul contract încheiat pentru consultanță și altele.

GAL Tecuci implicat în servicii de catering la acest proiect

Grupul de acțiune Locală „Anton Cincuˮ Tecuci este un ONG care primește anual o cotizație de la Primărie în sumă de 104.000 lei adică 3 lei/cap de locuitor.

La acest GAL „Anton Cincuˮ, primarul Hurdubae ocupă funcția de vicepreședinte, contribuind din plin la cheltuirea banilor publici care anterior  îi virase către GAL, prin semnarea ordinelor de plată în calitatea sa de ordonator principal de credite al UAT Tecuci. El plătește, el cheltuiește în privat. Acest GAL care încasează banii publici din cotizație, a încasat și o plată aleatorie, cum ar fi suma de 25.000 lei pentru servicii de catering către Casa de cultura + Primărie, în vederea desfășurării unor așa zise cursuri cu proiectul Școala Prietena Ta. Practic, un ONG care are în statul trecut proiecte europene, acum oferă servicii de catering.

Primăria Tecuci este păgubită în toată această poveste de cei 1,8 miliarde dar câștigă probabil ceva oameni școliți la finalul acestui proiect. Se constată cu ochiul liber că aceste firme devoratoare de bani publici și europeni nu sunt decât un grup infracțional organizat pentru furat. Iar primarul Tecuciului le oferă șansa și oportunitatea de fiecare dată.

 

You cannot copy content of this page