Protecţia datelor este încălcată. Datele personale ale Silviei Perianu afişate pe site-ul Primăriei

Începând din 25 mai 2018, Regulamentul european general privind protecția datelor (GDPR), care se aplică direct tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv României, prevede amenzi de până la 4% din cifra de afaceri totală anuală în cazul nerespectării regulilor referitoare la protecția datelor personale.

„Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament al site-ului primariatecuci.ro, prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (Regulamentul general privind protecția datelor sau GDPR), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul României”, informează site-ul Primăriei Tecuci în postarea „Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal”.

Cu toate acestea astăzi, 12 septembrie 2018, datele personale ale unei funcţionare din Primăria Tecuci sunt postate pe site-ul instituţiei. Asta se întâmplă fiindcă în aceste cazuri amenzile le plătesc tot contribuabilii tecuceni şi nimeni nu este tras la răspundere.

Nu ar fi prima dată când instituţia tecuceană ar primi amendă. În 2017 Primăria Tecuci a fost amendată cu 10.000 lei de către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, sancţiune care a fost plătită din buzunarele noastre.

Nouă nu ne rămâne decât să ne întrebăm cât timp mai suntem dispuşi să plătim pentru incompetenţa administraţiei tecucene.