Mirosuri pestilențiale și întrebări fără răspuns

Nu se cunoaşte dacă platforma de selectare a deşeurilor, construită în anul 2011 cu fonduri europene, amplasată de Primăria Tecuci în spatele parcului Dendrologic are toate avizele necesare.

Ceea ce știm este faptul că pe toată perioada verii 2018 cetățenilor le-a fost imposibil să se plimbe prin parc din cauza mirosului pestilențial, care era adus de adierea de vânt, datorită gunoiului menajer depozitat pe această platformă.

Oare Primăria, autoritățile responsabile cu derularea și monitorizarea proiectului european privind Parcul Dendrologic au cunoștință despre depozitarea rezidurilor menajere pe platforma de lângă lângă acest obiectiv?

La apropierea de platforma de gunoi se constată că aceasta emană și gaze, fapt care creează risc de incendiu.

C.C. Hurdubae și asociaţii nu consideră că platforma de gunoi putea fi amplasată undeva în câmp și nicidecum în oraș lângă Parcul Dendrologic – Tineretului, obiectiv  realizat cu fonduri europene?

Aflăm că există o societate care extrage deșeurile (peturi și metale) şi  are contract de prestări servicii cu Primăria Tecuci pentru a le valorifica. Oare această societate, care se spune că e condusă de un anume Saghian, și are punctul de lucru la stația de sortare, nu putea să își desfășoare activitatea în afara orașului?

Nu știm cu ce au greșit copiii, tinerii și restul vizitatorilor când vin în acest parc de sunt nevoiți să suporte mirosurile emanate, dar știm că cineva din Primărie trebuie să ia măsuri. Urgente.