Dezastru economic: Lipsesc 13 miliarde de lei. Ce ordin a dat Teodorovici la ANAF

Guvernul a ajuns la fundul sacului

O spune voalat și economistul șef al Băncii Naționale, Valentin Lazea, o arată și datele furnizate de Eurostat care plasează România din nou pe locul 1 în Uniunea Europeană ca nivel al ratei inflației, ajunsă acum la 4,7%.

Potrivit unor surse guvernamentale, până în decembrie 2018, Guvernul ar avea nevoie de 13 miliarde de lei, bani pe care nimeni nu ştie de unde să-i aducă la bugetul statului.

Cum se va acoperi gaura din bugetul statului

Ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici i-ar fi cerut şefului ANAF, Ionuţ Mişa să facă rost de aceşti bani, însă Mişa i-ar fi replicat că nu poate obţine mai mult de 6 miliarde de lei.

Presiunea este în acest moment foarte mare şi cei de la Fisc ar intenţiona să înăsprească şi mai mult controalele la firme şi a aplica amenzi pentru a reuşi să reducă din deficitul care există astăzi la Guvern.

România a devenit o ţară nesigură din punct de vedere economic şi a început să se împrumute săptămânal la rate din ce în ce mai ridicate. Asta arată disperare şi lipsă de viziune, iar scenariul Greciei nu pare unul atât de îndepărtat nici pentru ţara noastră, scrie capital.ro.