Pedeapsă mai mare la recurs: 3 ani şi 9 luni pentru un mătcaş care a provocat un accident mortal

Dragoş Georgian Panaintiu (26 de ani) a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a pierdut controlul bolidului pe care îl conducea cu aproape 120 de kilometri la oră, a derapat şi a ajuns cu maşina pe trotuar, unde a lovit în plin un adolescent, omorându-l pe loc.

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv, pe 18 septembrie, în cazul lui Dragoş Georgian Panaintiu (26 de ani), acesta fiind condamnat la 3 ani şi 9 luni închisoare pentru ucidere din culpă şi conducere fără permis, după ce iniţial primise 2 ani şi 6 luni de închisoare.

Judecătorii au stabilit ca părinţii adolescentului ucis în accidentul de maşină provocat de Dragoş Georgian Panaintiu şi rudele unui alt tânăr rănit grav în evenimentul rutier să primească daune morale ce totalizează 400.000 de lei.

Drama s-a consumat în seara zilei de 21 august 2017, când Dragoş Georgian Panaintiu se afla la volanul unui bolid, deşi nu avea permis de conducere, iar la un moment dat a pierdut controlul maşinii din cauza vitezei excesive.

Martorii spun că circula cu peste 120 de kilometri la oră, şi a ajuns cu autovehiculul pe trotuar, unde l-a lovit în plin pe George Taşcă (elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci), omorându-l pe loc, scrie adevarul.ro.

 

Citeşte în continuare…

You cannot copy content of this page