Școală, bine te-am găsit!

Duminică, 9 septembrie 2018, Școala Postliceală F.E.G. „Education” Tecuci și-a deschis porțile unui nou an școlar. Festivitatea a avut loc la Sala Studio a Casei de Cultură Tecuci și pe această cale aducem mulțumiri managerului, care ne-a acordat tot sprijinul!

 Sala a devenit neîncăpătoare, au participat majoritatea „boboceilor”, curioși să vadă ce se întâmplă la școala unde își vor începe studiile care le vor marca viitorul, dar și cursanții „veterani”, părinții și prietenii cursanților.

Am avut bucuria și onoarea, ca în fiecare an de când funcționează F.E.G.-ul, ca informaticiana Diaconu Maria să fie alături de noi, să ne transmită gânduri și sentimente de prețuire din partea Fundației ieșene, subliniind cu convingere că școala noastră, prin activitățile curriculare și extracurriculare, continuă tradiția Fundației.

 Inspectoratul Școlar Județean a fost, de asemeni, alături de noi, prin cuvântul transmis de inspector școlar general Mioara Enache, care a adresat profesorilor și cursanților noștri cuvinte motivante de a ne continua activitatea didactică, ca și până acum, pentru a forma cadre medicale performante, de care comunitatea noastră să fie mândră.

Majoritatea cadrelor didactice de predare care au reușit să ajungă la festivitate s-au bucurat de întreaga atmosferă de entuziasm ce a dominat momentul festiv.

 Cursanții au făcut o alegere bună înscriindu-se la școala noastră pentru că toate cadrele promovează egalitatea șanselor pentru fiecare cursant, încurajează învățarea autonomă, centrată pe cursant, dar și munca în echipă. Toate cadrele didactice folosesc strategii diverse pentru a răspunde stilurilor individuale de învățare ale fiecărui cursant, comunică eficient cu elevii, prin ton, ritm, stil, răspunzând nevoilor lor diferite, oferă la timp feed-back constructiv privind învățarea și progresul școlar.

Toți cursanții noștri sunt încurajați să își asume responsabilitatea pentru propriul proces de învățare, beneficiind din partea profesorilor de empatie, deschidere, flexibilitate, toleranță în actul didactic de verificare – predare – evaluare.

 Pentru că toamna „se numără bobocii”, am făcut și bilanțul premiilor și mențiunilor obținute în anul școlar trecut, diplome ce îi motivează pe cursanți în munca lor spre autoperfecționare, beneficiind de reducerile aferente a taxei de școlarizare.

Au fost flori, multe flori, am făcut poze pentru a imortaliza momentul de adâncă emoție și bucurie ce se vedea pe chipurile tuturor celor prezenți în sală.

 Orarul pentru noul an școlar a fost comunicat la toate nivelurile, au fost anunțate spațiile în care își vor desfășura activitatea didactică și programul de nursing.

Dialogul viu, animat, ce s-a înfiripat între cursanți și profesori constituie încă un argument că avem cursanți determinați, dornici de a achiziționa noi competențe în dezvoltarea lor personală.

Mult succes în noul an școlar!

 

Director,

Prof. Gheorghiu Silvia