Un tecucean vindea bunuri contrafăcute pe străzile din Focşani

Vineri, 21 septembrie, în jurul orei 14, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea aflați misiune de patrulare pe raza municipiului Focşani, au observat într-o parcare un bărbat care oferea spre vânzare persoanelor aflate în trecere obiecte vestimentare şi parfumuri, de diferite mărci.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana respectivă este din municipiul Tecuci, are vârsta de 32 ani şi oferea trecătorilor spre vânzare un număr de 50 obiecte vestimentare (cămăşi, pantaloni, pantofi sport, ceasuri şi şepci) şi parfumuri, toate fiind inscripţionate cu numele unor mărci consacrate.

Jandarmii au solicitat documentele de provenienţă pentru bunurile găsite asupra sa, acesta neputând prezenta nici un document şi declarând că nu posedă astfel de documente de provenienţă.

Persoana în cauză a precizat că are cunoştinţă despre faptul că bunurile sunt contrafăcute şi că le-a achiziţionat dintr-un centru comercial de pe raza municipiului Bucureşti.

Tecuceanului i-au fost întocmite acte de urmărire penală fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Actele de sesizare împreună cu bunurile ridicate în vederea confiscării au fost predate la I.P.J. Vrancea – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.