Protocolul și mesele festive sunt obiectivele principale ale edilului

 

Astăzi, 9 octombrie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului local Tecuci, consilierii locali vor trebui, pentru a doua oară, să decidă asupra „Modificării HCL nr. 137/29.06.2017 privind normativele proprii de cheltuieli pentru acțiunile de protocol ale U.A.T. Municipiul Tecuciˮ. La ședința din 27 septembrie, consilierii au respins acest proiect.

„Prin Legea nr. 258/2015 au fost aduse modificări OG 80/2001 în sensul introducerii unui nou aliniat nr.5 la articolul nr. 1 potrivit căruia unităţile administrativ-teritoriale stabilesc normativele proprii de cheltuieli, de natură celor care fac obiectul prezenței ordonanţe, prin hotărâre a Consiliului local, respectiv hotărâre a Consiliului judeţean.

Având în vedere că prin această modificare se lasă la latitudinea consiliilor locale stabilirea de normative proprii de cheltuieli pentru acțiuni de protocol și pentru gestionarea corectă a acestor cheltuieli efectuate de către administrația publică locală a Municipiului Tecuci, propunem aprobarea următoarelor plafoane de cheltuieli pentru acțiuni de protocol…ˮ, se arată în raportul care însoțește acest proiect.

În continuare ne sunt prezentate Autoritătile publice şi persoanele care pot efectua cheltuieli şi acțiuni de protocol, precum și Limita maximă a sumei care poate fi cheltuită.

Organizarea de mese oficiale şi de cocteiluri

Limite valorice pentru mese oficiale oferite de:

Primarul municipiului – 115 lei / persoană / zi

Limite valorice pentru cocteiluri care pot fi oferite de către primarul municipiului – 25 lei / persoană / zi

Cafea, apă, sucuri sau alte tratații oferite în timpul conferințelor sau al ședințelor, organizate de persoanele prevăzute la lit A pct 1 – 20 lei / persoană / zi

Invitarea în ţară a unor delegaţii pe cheltuiala părţii române

Cheltuieli zilnice de masă pentru:

Invitaţii primarului municipiului – 130 lei / persoană / zi

Alte cheltuieli:

Cafea, apă minerală, sucuri sau alte trataţii oferite în timpul tratativelor sau al şedinţelor, în limita sumei de – 20 lei / persoană / zi;

Cadouri în limita sumei de: 400 lei / delegație;

Materiale informative și de lucru – 50 lei / persoană / zi;

Materiale promoționale – 50 lei / persoană / zi;

Servicii de interpretariat – 30 lei / persoană / zi;

Organizare vizite obiective turistice – 50 lei / persoană / zi.

IlI Cheltuieli pentru însoțitori:

Însoţitorii delegaţilor străini care se deplasează în altă localitate beneficiază de masă şi cazare în condiţiile stabilite prin hotărare a Guvernului – cheltuieli de masă pentru şoferi – 50 lei / persoană / zi.

HCL nr. 137/29.06.2017 prevedea:

Limite valorice pentru mese oficiale oferite de primarul municipiului – 60 lei / persoană

Limite valorice pentru cocteiluri care pot fi oferite de catre primarul municipiului – 12,5 lei persoană

Invitarea în ţară a unor delegaţii pe cheltuiala părţii române:

Cheltuieli zilnice de masă pentru invitatii primarului municipiului – 75 lei / persoană / zi

AIte cheltuieli:

Cafea, apă minerală, sucuri sau alte trataţii oferite în timpul tratativelor sau al şedinţelor, în limita sumei de 6,5 lei / persoană / zi

Cadouri în limita sumei de 225 lei / delegatie

Cheltuieli pentru însoţitori

Însoţitorii delegaţilor străini care se deplasează în altă localitate beneficiază de masă şi cazare în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului – cheltuieli de masă pentru şoferi – 15 lei / persoană / zi.

Față de Hotărârea aprobată în iunie 2017, proiectul de astăzi aduce următoarele modificări:

În cadrul meselor oficiale oferite de primarul municipiului Tecuci limita crește de la 60 lei la 115 lei, adică se dublează.

Și suma pentru cocteilurile oferite de primar se dublează, de la 12,5 lei la 25 lei.

Cafeaua, apa și alte tratații cresc de la 6,5 lei la 20 lei / persoană / zi. Asta înseamnă că sumele care pot fi cheltuite se triplează.

În cadrul acestor proiecte rămâne neclară sintagma „mese oficialeˮ.

Dacă toate chermezele făcute în ultimii doi ani la demisolul Primăriei Tecuci, în sala de protocol, primesc încadrarea de „mese oficialeˮ, înseamnă că încă doi ani, de acum încolo, trebuie să muncim din greu pentru a ne plăti taxele. Iar aceasta pentru că astăzi consilierii locali vor vota dublarea sau chiar triplarea sumelor pentru protocol.

 

 

You cannot copy content of this page