Creșterea salariilor din Primărie în ultimul an

În ultimul an Primăria Tecuci ne-a oferit fel și fel de date pentru a justifica fie creșterea taxelor și impozitelor, fie creșterea taxei de salubritate. Printre aceste date nu se află, însă, și cele privitoare la creșterea salariilor din Primărie.

O analiză a salariilor din data de 29 septembrie 2017 comparativ cu veniturile din 1 octombrie 2018 relevă o creștere de 31,03% față de anul precedent, pentru cele mai multe dintre funcții.

Procentual, cele mai mari creșteri au fost de 50,40% pentru șoferi și de 45,89% în cazul unui referent superior.

În lei, cele mai mari creșteri au fost: + 2.985 lei / lună – primar; + 2.485 lei / lună – administrator public; + 2.475 lei / lună – viceprimar; + 2.172 lei / lună – secretar UAT. Sporurile nu au fost luate în calcul.

Cele mai mici creșteri salariale au fost pentru funcțiile: muncitor calificat I și îngrijitor + 535 lei / lună; referent IA și referent III + 577 lei / lună.

În același timp cetățenii municipiului care au venituri minime și nu reușesc să-și achite taxele sunt somați să plătească.

Să-i strângi pe contribuabili cu ușa pentru a acoperi creșteri salariale care depășesc chiar și salariul minim pe economie, acesta se pare că este strategia administrației PSD.