Expoziție publică cu experimente spectaculoase de chimie

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, începând cu ora 11, la Casa de Cultură a Municipiului Tecuci va avea loc „Chemistry Expo” – expoziție de experimente spectaculoase de chimie realizate de către elevi liceeni și elevi de gimnaziu din școlile și liceele din Tecuci și împrejurimi.

Expoziția de experimente chimice are drept scop popularizarea Chimiei în rândul tinerilor din Tecuci și nu numai, și încheie proiectul „Vrăjitorii Chimiști” organizat în Tecuci și împrejurimi, în ultimele luni, de către Asociația Semper Musica Filiala Tecuci.

 Cu ocazia proiectului „Vrăjitorii Chimiști”, elevii de gimnaziu, clasele V-VIII, din Tecuci și Barcea, Blânzi, Corod și Matca, din cadrul a 10 școli gimnaziale, au intrat în contact cu experimente spectaculoase de chimie realizate de elevi de liceu din Tecuci, pasionați de această știință, sub supravegherea profesoarei Oana Gheorghe, consilierului școlar Alina Burtea și laborantului Onica Aurica.

În cadrul acestui proiect a fost dezvoltat și un Club pentru liceenii din Tecuci pasionați de chimie, club care își va continua activitatea și după finalizarea proiectului. În plus, prin proiectul „Vrăjitorii Chimiști”, toate cele 10 școli gimnaziale accesate cu sesiuni de experimente de chimie au fost dotate cu kit-uri de chimie complete, în valoare fiecare de 370 lei.

Proiectul „Vrăjitorii Chimiști” este finanțat prin Programul „Științescu”, un program organizat în județul Galați de Fundația Comunitară Galați, finanțat de Romanian-American Foundation și susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România.

Alina Burtea, Consilier Școlar implicat în proiect, menționează:

 „Prin proiectul <Vrăjitorii Chimiști> chimia s-a făcut cunoscută elevilor tecuceni ca element al lumii înconjurătoare și ca parte din viața curentă. Aceștia au aflat, prin intermediul unor experimente spectaculoase, că în fiecare zi întră în contact cu elemente chimice, că în fiecare zi asistă la reacții chimice care le ușurează sau înfrumusețează viața.

Chimia este peste tot în jur și este în toate și datorită elevilor vrăjitori chimiști, chimia nu mai este acel <monstru din clasa a VII-a>, ci e o lume vie, o lume colorată, pe care elevii școlilor din Tecuci și împrejurimi au descoperit-o, tocmai ce și-a propus și acest extraordinar proiect”.

Pentru mai multe informații legate de proiect, aveți la dispoziție adresa de e-mail: [email protected] .

Pentru mai multe informații legate de Programul „Științescu”, puteți accesa următorul link: http://galati.stiintescu.ro/ .