Căutându-l pe Barry

Duminică, 7 octombrie, un câine din rasa Saint-Bernard a dispărut din satul Lepşa, jud. Vrancea. A fost luat din faţa mânăstirii de nişte turişti din Tecuci, aceştia crezând că este un câine fără stăpân. Câinele răspunde la numele Barry, spunea mesajul celor care îl căutau.

„Oameni fără minte, chinuie bietul animal. Și mie mi-a fost furat din curte un Yorkshire. Am avut înregistrare cu mașina care a venit să-l fure și tot nimic nu le-a făcut poliția. Era un tip de lângă Tecuci care fură și apoi îi vinde”, scria o cititoare.

Astăzi, 14 octombrie, aflăm că Barry a fost găsit. Redăm în continuare povestea recuperării câinelui, aşa cum a fost postată de Cristina pe pagina de socializare.

L-am recuperat pe Barry!

Vă voi spune povestea recuperării, pentru ca să trageți dv. concluzii și să ajutați pe oricine s-ar afla într-o astfel de situație.

„Individul” care l-a luat a spus celor care au fost martori că a cumpărat câinele cu 100 de euro și îl va vinde cu 8.000 de euro.

Atunci când am reușit să ajung la acest individ trimițându-i mesaj că voi anunța poliția, acesta m-a sunat și a spus că mi-l va da, dar trebuie să-i plătesc o recompensă. I-am spus la telefon că îi voi plăti și astfel a venit chiar el să mi-l aducă.

Ghinionul lui a fost că atunci când a venit la pensiune, erau în jurul meu cel puțin 20 de persoane. I-am spus că vreau să discutăm împreună cu acei oameni, pentru a mă ajuta ei să apreciez corect ce recompensă merită el. Dar, mai întâi am ținut să-i amintesc ce a spus, oamenilor care erau de față, când el a luat câinele.

În acel moment, acest „individ” pur și simplu a fugit țipând isteric cum el mi-a făcut bine și eu îi fac rău… Păi ce era rău în situația dată?! Eu i-am vorbit calm și frumos, dar știți dv.

Lucrul cel mai cumplit din această situație este faptul că, atunci când m-am dus spre câine să mi-l iau în brațe, câinele s-a uitat spre acest individ și brusc a lăsat capul în jos tremurând înfiorător.

Și acum Barry este traumatizat și fuge de oameni. Iar dv. cei care l-ați cunoscut știți cât de prietenos era cu oricine…

Oameni buni, vă rog din suflet, dacă vedeți vreodată un câine de rasă rătăcit, care este clar că are un stăpân dacă este îngrijit, are lesă, etc. Să gândiți că în nici un caz acesta nu este abandonat și să-l luați, mai ales dacă câinele nu este pui ci este un câine adult. Din următoarele motive:

Un iubitor de animale care își achiziționează un astfel de câine, nu-l va abandona vreodată, chiar dacă se află în imposibilitatea de a-l mai ține. Cu siguranță îi va caută un stăpân iubitor de animale și va găsi chiar foarte rapid.

Cel mult îl puteți lua încercând să-i găsiți stăpânul și abia după ce veți încerca și nu îi veți găsi stăpânul, îl puteți ține dacă credeți că îl puteți crește cu iubire sau faceți bine și dați-l cuiva care iubește animalele.

Câinele meu a fost ținut de acest individ în cușcă într-o curte cu alți şase câini ținuți în cuști. De ce să ții şapte câini în cuști într-o curte mică? Știți dv. răspunsul!

Eu acum va trebui să fac un fel de terapie cu Barry că să îl ajut să își revină din trauma prin care a trecut.

Eu sunt o norocoasă, dar alți stăpâni poate nu sunt. Vă imaginați ce trăiesc acele animăluțe?

Vă mulțumesc încă odată oameni buni care m-ați ajutat și celor care iubiți animalele și nu rămâneți nepăsători în situații de genul acesta!