Spitalul de Pediatrie Tecuci: Dacă nu curge, pică

În ciuda salariilor mărite care ar trebui să îi motiveze şi mai mult pe salariaţii din sistemul bugetar, asistăm în continuare la practici învechite menite să ştirbească încrederea populaţiei în cei care au grijă de sănătatea noastră.

Ieri, 22 octombrie, am primit un mesaj de la o cititoare care a fost nevoită să apeleze la serviciile Spitalului de Pediatrie din Tecuci.

„Vă scriu în legătură cu o întâmplare pe care am trăit-o astăzi la Spitalul de Pediatrie din Tecuci. După consultul dnei doctor și primirea rețetei, a trebuit să facem o testare a antibioticului injectabil pe care l-am primit.

Am intrat la dnele asistente și cu o nonșalanță ieşită din comun dna mi-a cerut 5 lei pentru testare, pe motiv că nu internez copilul, și încă 5 lei dacă voiam să fac injecția acolo. Menționez că pentru injecție îmi mai cerea 5 lei fără să elibereze vreo chitanță sau bon”, ne scrie cititoarea noastră.

În acelaşi timp, salariile medicilor au crescut simţitor. În lipsa transparenţei veniturilor angajaţilor Spitalului municipal, vă prezentăm grila de salarizare a cadrelor medicale publicată de Direcţia de Asistenţă Socială Tecuci.