Marți, 23 octombrie, începând cu ora 17, Ateneul Fundației Pelindin Tecuci a găzduit o nouă și interesantă manifestare culturală. Numai că, de această dată, în locul clasicilor spectatori iubitori de artă și cultură, Ateneul a fost plin de copii pentru că, în cadrul parteneriatului dintre Ateneul din Iași și cel din Tecuci, a fost prezentată micilor spectatori piesa „Peter Panˮ, în regia lui Iulian Ioan Sandu, care a fost alături de artiști, în mijlocul spectatorilor. Peter Pan este cel care își invită mereu spectatorii să călătorească cu el în Țara de Nicăieri.
Deschizând spectacolul, reprezentantul Ateneului ieșean, începe prin a aduce mulțumiri conducerii Ateneului tecucean pentru generozitatea de care a dat și de această dată dovadă, considerând Ateneul tecucean o adevărată fereastră spre cultură. Vorbitorul continuă prin a ne spune că urmărește de mult timp activitatea de aici, o apreciază și chiar sugerează autorităților locale să îi acorde mai mult sprijin pentru că aici se face cu adevărat activitate cultural-artistică și, pentru aceasta, Ateneul tecucean pune foarte mult suflet.
În continuare, vorbitorul a făcut o succintă testare a publicului pentru a afla de la aceștia ceva despre Peter Pan și familia acestuia, iar din public au venit multe răspunsuri corecte. Apoi, ni se spune că, de fapt, fiecare dintre noi am avut în minte un Peter Pan, care ne salva de anumite reguli și ne punea în față visul nostru de libertate și aceasta doar pentru că Peter Pan este cu adevărat o mare speranța că vom fi și noi, copiii de azi, oameni mari și puternici, le vom ști pe toate și nimeni și nimic nu ne va putea opri din drumul nostru. Haideți deci, să închidem cu toții ochii și să vedem doar ce e frumos, a încheiat vorbitorul care a invitat apoi colegii actori în scenă.
Și astfel, noi, spectatorii, am urmărit pe talentații actori ieșeni Codrin Dănilă, Cezara Fantu, Nicholas Kerezsy, Teodor Giurcanu, Erica Moldovan, Iulian Ioan Sandu, Andrei Ciobanu, Ana Hegyi, Vlad Baba, Arun Cotic, Genovel Alexa, Marian Nichifor și Ionel Apetrei. Libretul a fost realizat de textierul Eugen Rotaru, iar muzica a aparţinut compozitorulului Laurențiu Profeta.
A fost un spectacol foarte bine lucrat, o mare reușită și mult apreciat de micuții spectatori. De fapt, a fost prima oară când la Ateneu s-a realizat un spectacol doar pentru micuții spectatori care, la finalul spectacolului, nu se mai dezlipeau de actori, aceștia răspunzând cu drag dorinței acestora de a face poze cu personajele mult îndrăgite.
Iancu Aizic