Oameni cu care ne mândrim: Grigoraş Panaite

În perioada 1 – 5 octombrie 2018, peste 350 de voluntari din România,  SUA, Germania și Olanda au participat în cadrul proiectului Habitat for Humanity România la construcţia a opt case pentru opt familii.

 Evenimentul de construire accelerată și voluntariat BIG BUILD 2018 a strâns sute de voluntari în localitatea Cumpăna din jud. Constanţa. Timp de cinci zile voluntarii au construit opt case pentru opt familii nevoiaşe. Familiile se vor muta în noile lor case începând cu primăvara anului viitor.

La acest proiect a participat şi Panaite Grigoraș, voluntar în cadrul subunității de Pompieri Tecuci.

Cine este Grigoraş Panaite

 Este un nume necunoscut dar a cărei implicare este dedicată și unică. Un nume ca al oricărui locuitor al lumii, dar care are în sânge pasiunea pentru a face bine celor din jur, pasiunea pentru a salva vieți acolo unde se impune, pasiune care adăugată la simțul răspunderii, datoriei și al bunului simț, face din acest nume unul sonor și cu multe aprecieri la activ.

Voluntar în cadrul subunității de Pompieri Tecuci, Panaite Grigoraș, un om venit din comuna Poiana, jud. Galați, își dăruiește din timpul său celor de la care speră să învețe cât mai multe și să poată aplica acolo unde cere situația.

 La numai 26 de ani ai săi, Grig, așa cum îi spun colegii de voluntariat dar și cei de la subunitatea din Tecuci, are la activ câteva zeci de experienţe marcante care îl vor ajuta cu siguranță pe drumul care își dorește să meargă, acela de salvator nu numai din pasiune, dar și din postura de viitor paramedic al Serviciului SMURD, acolo unde își împarte timpul cu dedicație alături de colegii de tură.

Voluntar dedicat, voluntar care își pune viața în pericol fără remunerații financiare, voluntar pentru sprijin și ajutor, voluntar pentru viață! Acțiuni pe care mulți nu le-ar face știind că își riscă viața la fiecare intervenție la care participă.

Un nume simplu, un om mic dar care are la activ fapte mari, un suflet care dăruiește și nu pune în balanță propria viață când e vorba de a salva altele.