Doi artiști consacrați pe scena Ateneului: Matei Ioachimescu și Mara Dobrescu

 

Sâmbătă, 27 octombrie, doi artiști foarte apreciați pe scenele internaționale, flautistul Matei Ioachimescu și pianista Mara Dobrescu, ne-au onorat cu prezența la Ateneu Fundației Pelin din Tecuci.

Cei doi artiști apreciați pe scenele internaționale și-au dat o întâlnire de prim rang într-un proiect muzical excepțional denumit „Romanian Rhapsodyˮ, în  șapte orașe din România având loc o serie de concerte extraordinare, în perioada 22 – 30 octombrie.

 Artistul Matei Ioachimescu a declarat, aseară, pe scena Ateneului tecucean: „Domnul Doru Pelin este un nebun frumos, ca să mă exprim așa, deoarece un om sănătos nu ar fi făcut ceea ce a realizat dânsul din acest loc. Un om din Tecuci a făcut un Ateneu, el este o poveste extraordinară. Și a adus bucurie tecucenilor. Practic, el a construit cu mâinile lui un Ateneu, a reușit să-și apropie artiști de mare clasă, a adus un pian de concert, Bechstein, a reușit să îndrume puținii oameni către cultură. Curând vor fi mai mulți. Este privit ca un nebun. Într-o țară ca asta, probabil că esteˮ.

 Programul „Romanian Rhapsody” a propus melomanilor o retrospectivă a muzicii clasice românești, vibrând cu entuziasm pe ariile celebre ale compozitorilor români: Tiberiu Brediceanu – „Suita pentru flaut și pianˮ; Doru Popovici – „Colind” pentru flaut și pian; Paul Constantinescu – „Joc Dobrogean”, Toccata pentru pian; Doina Rotaru – „Legenda” pentru flaut și rezonator; Cristian Lolea – „Sonata pentru flaut și pianˮ; George Enescu – „Cantabile și Prestoˮ; Petre Elinescu – „Dansul vrăjitoarelor” pentru flaut și pian; Sigismund Toduță – „Allegro con brio” pentru flaut și pian.

Și pentru că s-a terminat programul iar aplauzele au fost atât de puternice, cei doi artiști consacrați au revenit pe scenă pentru a mai cânta și încânta publicul. Situația s-a repetat de trei ori, una dintre piesele interpretate fiind „Mocirițaˮ.

A fost un spectacol sublim iar cei care nu au participat nici nu știu ce au pierdut!

 

 

You cannot copy content of this page