Noi bariere ridicate între administraţie şi contribuabili

 

Una dintre promisiunile actualului edil al municipiului Tecuci a fost aceea că va desfiinţa barierele dintre administraţie şi contribuabili.

Promisiunea este ambiguă şi poate însemna multe, dar mai presus de toate însemna desfiinţarea turnicheţilor de acces în Primăria Tecuci.

Turnicheţii

Aceştia au fost desfiinţaţi, dar nu pentru mult timp. C.C. Hurdubae a decis reînfiinţarea accesului prin turnicheţi atunci când şi-a dat seama de eroarea comisă.

Într-adevăr, contribuabilii puteau să se plimbe în voie pe etajele Primăriei în căutarea funcţionarilor cu care aveau de discutat. Din păcate, nu mai găseau funcţionarii, aceştia erau plecaţi cu treburi prin oraş.

În faţa acestei situaţii primarul s-a văzut nevoit să îşi încalce promisiunea, care s-a dovedit contraproductivă. A reînfiinţat accesul prin turnicheţi, lăsând barierele dintre administraţie şi contribuabili aşa cum le-a găsit atunci când şi-a preluat mandatul.

Primarul intenţionează să ridice alte bariere

Iată, însă, că aceste bariere nu sunt de ajuns şi C.C. Hurdubae intenţionează să ridice alte bariere între administraţie şi contribuabili.

Astfel, trei bariere de acces vor fi instalate în perimetrul din jurul Primăriei Tecuci. Noile bariere îi va costa pe contribuabilii tecuceni suma de 18.000 lei, respectiv 180 milioane lei vechi, conform unui referat întocmit de Direcţia Servicii Publice.

Achiziţia a fost aprobată o dată cu rectificarea bugetului centralizat al UAT în şedinţa Consiliului local din 1 noiembrie.

Concluzie

Măsura înfiinţării de noi bariere, între administraţie şi contribuabili, vine după ce, la 1 octombrie 2018, au intrat în funcţiune parcările cu plată din centrul municipiului Tecuci.

Primarul a îndemnat angajaţii instituţiilor publice fără parcare, din centrul municipiului, să îşi parcheze maşinile în spatele Primăriei.

Se pare că tecucenii au profitat de faptul că în instituţiile cu pricina apar noi angajaţi, astfel încât era greu de precizat cărei instituţii aparţine funcţionarul care tocmai îşi parchează maşina, şi beneficiau de drepturi care nu le aparţin fentând obolul de 2 lei/oră.