Meşterul Manole din Tecuci: Proaspăt modernizată, strada Libertăţii a început să se surpe

 

Miercuri, 4 iulie 2018, a fost dat startul lucrărilor de reabilitare pe strada Libertăţii din Tecuci. Conform datelor oferite cititorilor de către administraţia locală, lucrările trebuiau să se desfăşoare pe parcursul a 8 luni, dintre care 2 luni proiectare şi 6 luni execuţie.

 Joi, 8 noiembrie, la doar 4 luni de la începerea lucrărilor, satisfacţia administraţiei locale era neţărmurită: „Au fost finalizate, înainte de termenul prevăzut în contract, lucrările la obiectivul de investiții <Reabilitare strada Libertății, municipiul Tecuci>”.

„Contractul de lucrări, în valoare de 819.248,71 lei, a fost executat de Asocierea S.C. Brialbet S.R.L. – Drum Design S.R.L. și a prevăzut refacerea trotuarelor cu pavele, înlocuire borduri, reabilitare carosabil, creare de alveole pentru staționarea autovehiculelor, reamenajare spații verzi”, anunţa site-ul Primăriei.

 Orgasmul propagandistic este de înţeles dacă ţinem cont de faptul că după doi ani de zile cei 300 de metri cât are strada Libertăţii reprezintă singura lucrare ce merită menţionată la capitolul investiţii. Strada Libertăţii şi o scară de incendiu, dar despre această din urmă investiţie s-a vorbit destul.

 

 Astăzi, 12 noiembrie, la patru zile după sfârşitul lucrărilor, aflăm că strada Libertăţii a început să se surpe. Se pare că în procesul de execuţie au fost sărite câteva etape, altfel nu ne putem explica cum o lucrare care trebuia să se desfăşoare timp de opt luni s-a încheiat după doar patru luni.

 Nouă nu ne rămâne decât să privim cu îngrijorare celelalte investiţii aflate în curs de derulare în municipiul Tecuci.