Iarna își intră în drepturi: Cod Galben de ninsori și vânt

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări Cod Galben pentru 32 de judeţe şi capitală. Acestea intră în vigoare duminică, la ora 22, şi sunt valabile până luni seara. În această perioadă se vor înregistra precipataţii sub formă de ninsori, apoi lapoviţă şi ploaie.

De astăzi, de la ora 220 şi până luni, ora 10,  vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune un strat de zăpadă, iar în dimineaţa zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviţă şi ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40 – 50 km/h. Zonele afectate sunt Oltenia, vestul, centrul şi nordul Munteniei.

 Tot în intervalul 18 noiembrie, ora 22 – 19 noiembrie, ora 22, vor fi ninsori în general moderate şi strat de zăpadă. Zonele afectate sunt Carpaţii Meridionali şi Orientali, Munţii Banatului, Moldova, estul şi sudul Transilvaniei.

În cursul nopţii de duminică spre luni (18/19 noiembrie) şi pe parcursul zilei de luni,19 noiembrie, temporar va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45 – 55 km/h, în special în sudul Moldovei.