Angajări în structurile MAI

 

Într-un comunicat emis vineri, 23 noiembrie 2018, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă intenţia de a organiza examene pentru ocuparea a peste 900 de posturi.

Cele 946 de funcții vacante care vor fi scoase la concurs au fost aprobate prin Memorandum în ședința de guvern de vineri, 23 noiembrie. Aprobarea face parte din măsurile luate pentru reducerea deficitului de personal cu care se confruntă instituția.

Demersurile pentru organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din structurile Ministerului Afacerilor Interne vor fi realizate etapizat începând de anul acesta și vor continua și în anul viitor.

Concursurile sunt destinate personalului recrutat din sursă externă, dar și celui din cadrul MAI, prin trecere din corpul agenților / subofițerilor în cel al ofițerilor, conform deciziei structurii organizatoare. Persoanele declarate admise vor fi încadrate în posturile pentru care au candidat pe parcursul anului 2019.

Printre structurile MAI care scot la concurs posturi se numără Direcția Generală Management Urgențe Medicale, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcția Generală Anticorupție, Direcția Generală de Pașapoarte, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, Direcția Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor, Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Academia de Poliție, Casa de Pensii Sectorială, ș.a.