Miss și Mister Pyk-Pok Tecuci într-un reușit spectacol caritabil

 

Vineri, 30 noiembrie 2018, începând cu ora 14, sala Ion Petrovici a Casei de cultură a municipiului Tecuci a fost gazda unui spectacol care a încântat cu adevărat publicul. Așa cum am citit în introducerea acestui proiect, în spatele unei acțiuni colorate și plină de veselie, se ascunde însă un gest nobil.

Aceasta pentru că spectacolul a fost organizat în scopul strângerii de fonduri pentru o adolescentă din Tecuci care are nevoie de un tratament medical special. Este vorba de o elevă din clasa a XII-a de la CNAE pe nume Andreea și pe care organizatorii, respectiv BumBum Studio și Club Art Tecuci, încearcă să o ajute, tânăra având nevoie de suma de 25.000 euro.

 Spectacolul a fost sub formă de concurs, împărțit pe trei grupe de vârste, respectiv 5-6 ani cu 8 concurenți, 7-8 ani cu 15 concurenți și 9-10 ani cu 12 concurenți. Concurenții au trebuit să treacă prin două probe, respectiv prezentarea și demonstrarea unui talent și a două teste de cultură generală și deplasare cu prezentare, cât posibil, de mișcări ale unei parade de modă, la nivelul lor. Acest spectacol s-a înscris, de fapt, și ca primă ediție a unui nou concurs intitulat Miss și Mister Pik-Pok.

Manifestarea a început prin intrarea în scenă a Ramonei Pavel, zis și Pok, care ne-a spus cum a reușit să realizeze acest perfect cuplu cu prietena Elena Ștefan, reușind în final să facă ceva cât se poate de plăcut pentru copii. După ce au fost anunțați și sponsorii, respectiv Ștefan Florin și Mihaela Anastasiu, s-a prezentat juriul format din Mihaela Anastasiu, Ileana Bara, Mioara Irimia, Mioara Dibu și Radu Mocanu.

 Pentru început, am ascultat-o pe micuta Irina Maxim, talentată interpretă de muzică populară, elevă la Școala „Anghel Ruginăˮ, cu un frumos cântec patriotic. Apoi, a început concursul propriu-zis unde prezentatoarea, Ramona Pavel, a avut doi asistenți de mare ajutor în persoana fiilor ei, Denis și Andrei.

Concurenții au fost din Tecuci dar și din zone limitrofe: Movileni, Matca, Ungureni, Liești, Barcea, ei fiind pregătiți fie la școlile lor, fie la Club Art Tecuci. Concurenții și-au etalat talentele în poezie, desen, actorie, pian, coregrafie sau karate.

Să nominalizăm, spre cinstea lor, concurenții așa cum au fost, pe grupe:

Grupa 5-6 ani: Elisa Arion, Ana Maria Artenie, Gyulia Cristea, Nikolas Gheorghiu, Maria Victoria Lupașc, Iasmin Lupu, Ștefan Pocris, Darius Mihai Țuchel.

 Grupa 7-8 ani: Bianca Belecciu, Briana Bezditnai, Daria Andreea Hâncu, Andrada Ioana Iorga, Ariana Istrati, Elena Lupu, Maura Marin, Daria Mihai, Sofia Milea, Daria Ioana Miron, Antonia Maria Munteanu, Daria Maria Negoiță, Maria Pohrib, Alis Nicoleta Saulea și Cosmin Mădălin Stoica.

Grupa 9-10 ani: Medeea Teodora Andrei, Natalia Bara, Teodora Havriliuc, Crina Gabriela Ion, Miruna Mihaela, Ștefany Lupu, Alexia Elena Matei, Alesia Popa, Robert Cristian Panaite, Brianna Stanciu, Luca Daniel Stoleru, Daria Teodorescu, Erika Tolnay și Andra Elisa Zaharia.

După terminarea probelor, în pauza pentru jurizare, am avut o mare surpriză. A fost invitată în scenă tânăra și simpatica Irina Bara Gaciu, de la care am aflat că vine din Africa, loc de care a fost îndrăgostită de mic copil, dar este tecuceancă, a învățat la școlile gimnaziale „Elena Doamnaˮ și „Ovid Caledoniuˮ și a studiat cu multă plăcere, aici, la Tecuci, pianul cu profesoara Nicolescu, atunci când școala de muzică își avea sediu pe str. 1 Decembrie, în apropierea Stadionului.

 Ea a apărut pe scenă foarte degajată, a cântat solo dar și la pian și simțeai cum muzica curge din ea, că trăiește doar pentru muzică. A invitat chiar și o concurentă să cânte împreună cu ea, s-a așezat  în genunchi  și s-a transformat în copil și ne-a încântat total prin evoluția ei. Dar cel mai mult, ne-a plăcut când a spus că este născută chiar pe 1 Decembrie, deci, spune ea, și eu sunt România! Foarte frumos spus!

Coborând de pe scenă, am reușit  să-i smulg promisiunea de a ne acorda un scurt interviu pentru site-ul Ziarul Tecucean, de unde vom afla lucruri cât se poate de interesante despre frumoasa și nemaipomenita ei experiență și aventură în Africa.

Până la aflarea rezultatelor concursului, am asistat la un impresionant spectacol oferit de toți cei 45 de concurenți, excelent coordonați de îndrăgitele Pyc și Pok, pe locuri de frunte situându-se Dansul Ciocolatei și Dansul prieteniei.

 Apoi s-au prezentat rezultatele, toți copiii obținând medalii și diplome de participare iar premiile au fost următoarele:

Categoria 5-6 ani: Locul III – Darius Mihai Tuchel, Locul II – Iasmin Lupu și Locul I – Gyulia  Cristea.

La categoria 7-8 ani: Locul III – Maria Pohrib, Locul II – Maura Marin și Locul I – Daria Ioana Miron.

La categoria 9-10 ani: Locul III – Teodora Havriliuc, Locul II – Crina Gabriela Ion și Locul I – Daria Teodorescu.

Trofeul pentru Mister Pok a revenit micuțului Nicolas Gheorghiu iar cel de Miss micuței Alesia Elena Matei.

În final, directoarea Club Art Tecuci, a mulțumit prezentatoarelor pentru implicarea în acest proiect și au fost acordate Diplome de excelență  juriului, profesoarei de coregrafie Oana Miron, aducându-se mulțumiri sponsorilor și Casei de cultură pentru sprijinul oferit în realizarea acestei acțiuni plină de umanitate.

 

Iancu Aizic

 

 

You cannot copy content of this page