Ploaie de amenzi și permise reținute pe raza județului Galați

 

674 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 64  permise de conducere au fost reținute de polițiștii gălățeni, în urma unei acțiuni având ca scop creșterea gradului de  disciplină rutieră.

În perioada 3 – 9 decembrie a.c., pe raza județului Galați s-a desfășurat o acțiune preventiv-reactivă care a avut drept scop creșterea autorității poliției și asigurarea respectării legii, prin prezența activă a polițiștilor pe rețeaua de drumuri publice din județ, precum și reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere. La acțiune au participat, în medie, 49 polițiști, în fiecare zi.

În cadrul acțiunii au fost constatate 674 de contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, dintre acestea, 197 fiind pentru depășirea regimului legal de viteză, 145 pentru abateri ale pietonilor și 37 pentru nerespectare prevederilor legale, de către bicicliști.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 64 permise de conducere, dintre care 22 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 13 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, 2 pentru consum de alcool. Totodată, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare.

În urma activităților desfășurate în trafic, polițiștii au întocmit 7 dosare penale având ca obiect infracțiuni la regimul rutier.