Polițiști gălățeni pe cele mai înalte trepte ale podiumului, la Campionatul European de Karate Fudokan

 

Polițiștii gălățeni Mihai-Cristian Tâmpeanu și Alex Dănuț Butură au obținut titlurile de campioni europeni la probele enbu mixt, respectiv kumite echipe, urcând pe cele mai înalte trepte ale podiumului la Campionatul European de Karate Fudokan.

În perioada 5 – 9 decembrie a.c., a avut loc la Portoroz, în Slovenia, Campionatul European de Karate Fudokan, competiție la care au participat aproximativ 2000 de sportivi din 21 de țări de pe continent.

Printre participanți s-au aflat și doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, care au obținut două medalii de aur și două de bronz.

Astfel, Mihai – Cristian Tâmpeanu care deține numeroase alte titluri de campion mondial, european, balcanic și național, a obținut și de această dată locul 1 la proba enbu mixt, adăugând în palmaresul său o nouă medalie de aur.

Antrenat de acesta, tânărul său coleg Butură Alex Dănuț a obținut, concurând la categoria tineret, o medalie de aur la proba kumite echipe și două medalii de bronz la probele fuku go și kumite individual. Multiplu campion mondial, european și național, la rândul lui, acesta speră să-i calce pe urme antrenorului și, de ce nu, să-i depășească performanțele.