Primarul Constantin Hurdubae și PSD forțați să renunțe la împrumutul de cinci milioane de lei – Comunicat de presă

 

În urma presiunilor exercitate de consilierii liberali și de Lucian Costin, președintele PNL Tecuci, primarul Constantin Hurdubae a fost nevoit să scoată de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local un controversat proiect de hotărâre. Este vorba despre intenția de a contracta un împrumut de cinci milioane de lei (50 de miliarde de lei vechi), pentru o perioadă de șase ani. Decizia de a îndatora orașul a stârnit nu doar opoziția liberalilor, ci și pe aceea a numeroșilor tecuceni care  au criticat în termeni foarte duri demersul actualului primar, mai ales că există serioase semne de întrebare cu privire la destinația banilor.

 „Primarul ar trebui să găsească alte surse de finanțare, nu să îndatoreze orașul și pe tecuceni. Există fondurile guvernamentale, fondurile europene, doar trebuie să ceară și să scrie proiecte. Și mai are la dispoziție și banii din taxele și impozitele locale pe care, deși a promis că nu le majorează, le-a majorat. Cu alte cuvinte, are suficiente soluții și fonduri pentru investiții și dezvoltare, este nevoie doar de viziune, chibzuință și pragmatism. Dar alege calea cea mai ușoară, aceea de a-i îndatora și mai mult pe tecuceni”, a declarat Lucian Costin, președintele PNL Tecuci.

Decizia de contractare a creditului de cinci milioane de lei apare pe fondul majorării nejustificate a salariilor Executivului Primăriei Tecuci, ceea ce a făcut ca investițiile în Tecuci să stagneze. De altfel, pentru a-și asigura în continuare salariile de sute de milioane de lei, primarul Constantin Hurdubae și PSD nu au ezitat să crească unele taxe și impozite, dar și să ceară majorarea taxei de salubritate, de la 7 lei/lună/persoană, la 12 lei/lună/persoană.

„Pentru moment am reușit să stopăm această intenție și l-am forțat să scoată de pe ordinea de zi acest proiect. Le mulțumim și tecucenilor care au fost alături de noi și au pus presiune pe actualul primar și PSD, care trebuie să înțeleagă, o dată pentru totdeauna, că modul în care fac administrație trebuie schimbat”, a mai declarat Lucian Costin.

 

Biroul de presă al PNL Tecuci

 

You cannot copy content of this page