Teatru ieftin şi pensionari aduși cu japca la dezbaterea taxei de salubrizare

 

Tecuciul este un oraș mort din punct de vedere economic, medical, social, ș.a. Și pentru a înțepeni municipiul de tot, conducerea a gândit să mai pună niște biruri pe spate tecucenilor, întrucât ei duc povara până la final.

 Cetățenii vorbesc multe pe rețeaua de socializare. Sunt foarte revoltați pe situație când aud că li se măresc taxele, impozitele, că se dubleză prețul habitatului, că are de gând primarul să facă împrumuturi în bănci băgând urbea în datorii mulți ani de acum înainte. Dar nu fac nimic concret să oprească acest fapt. Doar o mână de oameni au fost prezenți la dezbaterile publice care au avut loc în 17 și 20 decembrie. Restul, care umplu sala de fiecare dată, sunt membri PSD.

Vin frumos, înainte de ora stabilită, ocupă scaunele, mai cheamă câțiva funcționari ai Primăriei să fie siguri că ceilalți participanți nu mai prind un loc și așteaptă atacul.

Dacă luni, 17 decembrie, Hurdubae a cerut decență și limbaj civilizat, de această dată primarului i-a fost dor de puțină adrenalină și nu a mai solicitat publicului roșu nimic. Deci aveau voie la nițel circ.

 La fel ca anul trecut, la dezbaterea taxelor, joi seara, unul dintre pensionarii care era în sală a sărit la beregata lui Lucian Costin, tot trăgându-l de umăr. Nici zare de Poliție comunitară, niciunul prezent  să intervină, nici cei aleși la conducere nu au schițat vreun gest că nu se cuvine așa comportament într-o societate. Și era toată conducerea orașului la acea masă mare! Chiar și atunci când cel bătut pe umăr i-a spus să nu-l mai atingă. Oare în ce lume trăim, fraților!?! Acel individ care s-a ridicat și a vociferat către Lucian Costin, tot certându-l și atingându-l, încerca să spună că nu are nimeni voie să-i ceară socoteală primarului. Așa să fie?

 Un altul din sală, tot pensionar, adus acolo să-și facă siesta, nemaigăsind ce să invoce la adresa președintelui PNL, reproșa indignat faptul că nu-i normal să nu circule autobuzele în prima zi de Crăciun și prima zi din an. Ce căuta acest subiect în dezbaterea taxei de salubrizare doar el știe. El și clica care rânjea la orice aberație.

Revenind la introducere, cetățenii Tecuciului sunt scârbiți să mai participe la așa zisele dezbateri publice, invocând fapul că orice s-ar propune acolo nu are ecou, consilierii PSD fiind cei care votează cu ambele mâini toate proiectele ședințelor, având majoritate și înfingând tot mai adânc cuțitul în rana numită biruri.

Și astfel, după aşa zisa dezbatere, cetățenii vor băga mâna din ce în ce mai adânc în buzunar fiindcă Primăria tocmai și-a mărit salariul și se împrumută de la bănci pentru a face investiții.