Medic tecucean condamnat pentru mită

 

Tribunalul Galaţi l-a condamnat vineri, 21 decembrie, pe medicul chirurg Alexandru Neculiseanu la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la instanţa superioară.

Alexandru Neculiseanu activează ca medic primar la secţia de Chirurgie a Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, iar pe 20 octombrie 2017 i-a cerut unei paciente 500 de lei pentru a-i întocmi documentele de externare în aşa fel încât să nu mai plătească taxa de spitalizare. Femeia a sunat la Linia Telverde Anticorupţie 0800.806.806, iar după trei ore ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie din Galaţi au ajuns la Tecuci şi au organizat un flagrant, medicul fiind prins în timp ce încasa banii.

Judecătorii i-au interzis medicului să îşi exercite profesia pentru o perioadă de doi ani, obligându-l să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în cadrul Colegiului Naţional „Spiru Haret” sau a Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci, scrie adevarul.ro.

 

Citeşte în continuare…