Spectaculos concert, sub bagheta profesorului Zăgrean, la Ateneu – Galerie foto

 

Ieri, 22 decembrie, Ateneul Fundaţiei Pelin din Tecuci a găzduit un Mini Concert de Crăciun.

Spectacolul a fost susţinut de micii artiști ai Școlii de Pian, care au evoluat sub bagheta profesorului Olimpiu Zăgrean.

Evenimentul, coordonat de acelaşi profesor de pian a strâns în sală bunici, părinții dar și publicul tecucean curios de un asemenea eveniment.

 Prima parte a concertului s-a desfăşurat sub titlul „Astăzi s-a născut Hristos”, iar la pian au interpretat elevii anului I de pian: Elena, Mihai, Ioan, Giuliano, Lorena, Alberto, Iustin. Nu au lipsit din repertoriul acestora piesele „Cântec de stea”; „Jingle Bells”, „Vai, săracul pui de cuc”, „Moş Crăciun”, „Colind”, „Oda Bucuriei”, „Cimpoiul”.

Din anul II şi III de pian au interpretat Tiberiu, Sebastian, Lorena, Ştefania, Andrei, Alexandra. Au fost îndelung aplaudate compoziţiile „Arabescă”, „Nelinişte”, „Joy to the World”, „Pantera roz”, „Colind”, „Tarantelă”, „Nelinişte”, „Vals a moll”, „Jingle Bells Rock”, „Second vals”, „Douce plante”.

Anul IV şi V de pian a fost reprezentat de elevii:  Patricia, Sebi şi Adriana având de interpretat piesele „Marşul piticilor”, „Sonata facil”, „Csikos Post”.

 Partea a doua a cuprins Colinde şi cântece de iarnă în interpretarea soliştilor vocali şi a grupurilor corale. Grupul vocal „Prosonus” a interpretat piesele: „Astăzi s-a născut Hristos”, „Ce-aţi văzut păstori” – solo voce Lori, „Steaua străluceşte”, „A cui sunt aceste curţi”, „Un creştin”, „Sus boieri”, „Poveste de Crăciun”, „Hai cu toţii să suimu’”, „Noapte de vis”, „Jingle bells”, „Iarna mea”,  „Moşule, de ce­?”.

Atmosfera a fost de poveşti, micuţii au cântat colinde iar Moş Crăciun a interpretat la vioară şi a cântat alături de copii.

 Alături de micii și talentații copii pregătiți de prof. Olimpiu Zăgrean au fost și două talentate mici actrițe care au prezentat monologuri. Nicoleta Rotaru a interpretat monologul „Maricica Tunsu” din piesa „Opinia publică” de Aurel Baranga și Rebeca Lazăr care a interpretat „Dresoarea de fantome” din piesa cu același nume de Ion Băieșu.

Moşul a fost darnic şi a împărţit cadouri participanţilor.

La final, prof. Olimpiu Zăgrean a lansat cea de-a cincea sa carte, „Glasuri către cer – Cântece creştin-ortodoxe pentru copii şi adolescenţi”.