Taxele de salubritate aprobate pentru anul 2019

 

În şedinţa Consiliului local Tecuci care a avut loc în data de 21 decembrie consilierii locali au aprobat modificarea taxei speciale de salubritate pentru anul 2019.

Proiectul privind modificarea taxei de salubritate a fost discutat mai întâi cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, în data de 12 decembrie, iar în 20 decembrie modificarea taxei de salubritate precum şi a taxei speciale a fost subiectul unei dezbateri publice la care au fost invitaţi cetăţenii şi reprezentanţi ai mediului de afaceri tecucean.

În ciuda tuturor argumentelor aduse în dezbaterea publică din 20 decembrie, amendamentele propuse au fost respinse iar consilierii PSD alături de consilierul UNPR şi cel independent au votat ca taxa specială să fie cea stabilită în întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, în 13 decembrie.

În acest moment este normal să ne întrebăm care a fost rolul dezbaterii publice ce a avut loc în 20 decembrie din moment ce nu au fost luate în considerare doleanţele cetăţenilor şi a mediului de afaceri tecucean.

Proiectul aprobat de consilieri prevede că începând cu 1 ianuarie 2019, în cazul în care utilizatorii serviciului de salubritate, persoane fizice sau juridice, refuză încheierea unui contract cu operatorul local de salubritate, Primăria va aplica acestora o taxă specială de salubritate, astfel:

– Persoane fizice – 15 lei / lună / persoană;

– Persoane juridice fără salariați – 20 lei / lună / persoană;

– Persoane juridice cu cel puțin un salariat – 25 lei / lună / persoană;

– Salariaţii cu program parţial de lucru – 12,5 lei / lună / salariat.

Pentru colectarea deșeurilor, persoanele fizice și juridice din municipiul Tecuci pot încheia contract cu Compania de Utilități Publice la următoarele tarife:

– Persoane fizice: 12 lei / lună / persoană;

– Persoane juridice fără salariați: 18 lei / lună / persoană;

– Persoane juridice cu cel puțin un salariat: 20 lei / lună / persoană.