Familia Ionescu – Evoluţia cheltuielilor unei familii din Tecuci în ultimii ani

 

Fiecare creştere a salariilor cu care bravează guvernul PSD – ALDE a fost urmată de o creştere a preţurilor, fapt care a anulat beneficiile salariale.

De parcă această creştere a preţurilor nu ar fi fost de ajuns, o dată cu creşterea salariilor, la Tecuci au apărut o serie de taxe care nu existau, în vreme ce alte taxe au fost mărite considerabil.

În rândurile următoare vom considera cazul unei familii compusă din trei persoane, doi adulţi şi un minor, din Tecuci. O vom numi Familia Ionescu.

Lăsând la o parte creşterea preţurilor care, aşa cum am mai spus, a anulat creşterea veniturilor salariale, în viaţa familiei Ionescu din Tecuci au mai apărut o serie de obligaţii financiare care nu existau.

Familia Ionescu locuieşte la bloc iar veniturile acesteia constau în două salarii minime pe economie, pe care cei doi adulţi le încasează ca angajaţi la două societăţi din Tecuci. La aceste venituri se adaugă alocaţia copilului.

În anul 2016 familia Ionescu plătea 4 lei pe lună pentru fiecare persoană în contul taxei de habitat. Asta însemna 12 lei pe lună sau 144 lei pe an. În anul 2019 familia va plăti 36 lei pe lună şi 432 lei pe an. Asta în cel mai fericit caz, fiindcă la Tecuci a fost introdusă o sancţiune pe care o va plăti familia Ionescu dacă nu încheie un contract cu firma de salubritate. Valoarea acestei sancţiuni este de 108 lei pentru anul 2019.

Familia Ionescu are un autoturism pentru care este nevoită să plătească locul de parcare din faţa blocului. Pentru această parcare familia va plăti 135 lei pe an, bani pe care nu îi plătea înainte.

Capul familiei Ionescu merge la serviciu cu maşina personală. Dat fiindcă are serviciul în centru, pentru parcarea maşinii acesta este nevoit să plătească 400 lei lunar sau 4.500 lei pentru anul 2019, sume reprezentând taxa abonament parcare publică.

Această sumară analiză nu va lua în considerare faptul că familia Ionescu va avea nevoie de acte eliberate de Primăria Tecuci. Pentru eliberarea actelor familia va fi nevoită să plătească o serie de taxe care nu existau înainte de anul 2016.

Dacă tragem linie, faţă de anul 2016, în anul 2019 familia Ionescu va plăti în plus următoarele sume: 288 lei reprezentând taxa de salubritate, fosta taxă de habitat; 135 lei – parcarea maşinii în faţa blocului; 4.500 lei – abonamentul de parcare publică. Asta înseamnă că familia Ionescu va plăti în plus, în anul 2019 faţă de anul 2016, suma de 4.923 lei.

În anul 2016 familia Ionescu încasa 1.834 lei lunar din salarii, în anul 2019 va încasa 2.526 lei lunar. În anul 2019 această familie din Tecuci va încasa un plus net de 8.304 lei faţă de anul 2016. Din aceşti 8.304 lei, suma de 4.932 lei va merge către acoperirea creşterilor de taxe la Tecuci.

La final, familia Ionescu va avea un plus de 3.372 lei în anul 2019 faţă de anul 2016. Nu am luat în considerare alocaţia copilului.

Rămâne să urmărim cu toţii cum se va descurca familia Ionescu în acest an, ţinând cont de faptul că şi preţurile vor exploda în următoarea perioadă.

 

One thought on “Familia Ionescu – Evoluţia cheltuielilor unei familii din Tecuci în ultimii ani”

  1. Păi, noi suntem fam. Ionescu. Cred că ne vom descurca, în februarie plec în Botswana, la muncă, ca să ne putem plăti taxele și impozitele. Am auzit că acolo se câștigă bani serioși, palpabili și consistenți.

Comments are closed.