Străzile din Tecuci arată jalnic. Primăria ne înştiinţează că va acoperi găurile – Galerie foto

 

Trei ani. Au trecut trei ani de când actualul edil al municipiului promitea că va asfalta zeci de kilometri de străzi şi doi ani de când ar fi putut să facă efectiv acest lucru.

Ieri, 5 februarie, Primăria Tecuci a emis un comunicat privind lucrările care se vor executa în următoarea perioadă în municipiul nostru, comunicat pe care îl redăm integral:

„Administrația intervine cu lucrări de umplere a gropilor din carosabil

Precipitațiile căzute și lucrările de deszăpezire a drumurilor au produs o deteriorare tot mai pronunțată a carosabilului.

Condițiile meteorologice și temperatura la sol nu permit desfășurarea unor lucrări de plombare conforme cu normativele în vigoare.

Administrația a hotărât să intervină cu lucrări provizorii, de umplere a gropilor din carosabil cu o mixtură de asfalt mărunțit și dolomit, pentru a preîntâmpina, pe cât posibil, evenimente rutiere nedorite.

Dorim să asigurăm cetățenii că lucrările de plombare propriu-zise se vor desfășura după încheierea sezonului rece, la temperaturi de peste 5⁰ Celsius și în absența fenomenelor de ploaie sau ceață.

Cum rămâne cu promisiunile?

 „În fiecare an voi repartiza pentru asfaltarea străzilor 50% din bugetul de investiţii al Primăriei”, scria în fluturaşul de campanie al actualului primar.

În loc de asfalt avem gropi umplute „cu o mixtură de asfalt mărunțit și dolomit, pentru a preîntâmpina, pe cât posibil, evenimente rutiere nedorite”.

Nimeni nu este atât de absurd încât să întrebe administraţia de ce nu se asfaltează iarna. Cetăţenii se întreabă de ce nu s-a asfaltat până acum, în anotimpurile în care se putea face acest lucru.

Starea dezastruoasă în care se află multe dintre străzile municipiului Tecuci poate fi văzută în imaginile următoare.

 

Străzi Tecuci – februarie 2019

72 new photos · Album by Ziarul Tecucean