Pianiștii tecuceni au urcat pe podium la un festival din Bacău

 

Fundația Teatrală Neghiniță și Consiliul Județean Bacău a organizat la sala Ateneu din Bacău, Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans pentru Copii și Tineri „Neghiniță”, ediția a IX-a.

 Prin organizarea acestui festival se dorește promovarea experienței artistice, motivarea pentru performanță, stimularea spiritului competitiv, dezvoltarea comunicării și a relaționării prin limbajul universal al artei.

Concursul este deschis tuturor copiilor și tinerilor din școli vocaționale de stat, precum și celor din școli particulare, cluburi de profil, asociații culturale, etc., din țară și din străinătate. Concursul este pe secțiuni și categorii de vârstă.

La Secțiunea Muzică Instrumentală au participat și elevi ai Clubului Copiilor din Tecuci, de la secția de pian, îndrumați și coordonați de profesoara Alexandra Manolache.

 Participanții din Tecuci au triumfat la Bacău, obținând următoarele locuri:

Matei Arhire – locul I, categoria 12 – 13 ani;

Ana Maria Arhire – locul II, categoria 14 – 18 ani;

Alexandra Dinu – Mențiune, categoria  12 –  13 ani;

Cosmin Răducan – Mențiune, categoria 12 – 13 ani.

 „Să fim mândri de ei! Sunt copii excepționali care reprezintă orașul nostru pe scenele țării, alături de copii care vin din licee de artă de elită. Totul datorită muncii lor și a implicării părinților în educația lor. Felicitări!ˮ, a precizat prof. Alexandra Manolache.

Urăm și noi felicitări și mult succes la competițiile viitoare elevilor Clubului Copiilor și mulțumiri profesoarei pentru performanțe!