Senatorii au respins creşterea alocaţiilor pentru copii. Află cum a votat senatorul tău

 

Doi deputați PNL au depus o propunere legislativă pentru majorarea alocațiilor pentru copii, cu 50% pentru copiii cu vârste între 0 – 2 ani şi cu 80% pentru copiii cu vârste între 2 – 18 ani.

În prezent, copiii sub 2 ani primesc o alocație de 200 de lei pe lună, în timp ce copiii între 2 și 18 ani primesc numai 84 de lei pe lună. Alocaţiile au rămas aceleaşi din anul 2015.

Propunerea este de majorare a cuantumului alocației de la 200 la 300 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 – 2 ani, iar pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani alocaţia ar urma să crească de la 84 lei la 150 lei.

 Senatul a respins Propunerea legislativă pentru modificarea alocaţiei de stat pentru copii. Votul a avut loc luni, 4 februarie.

Împotriva acestei iniţiative au votat 57 de senatori – 47 senatori PSD, 6 senatori UDMR şi 4 senatori ALDE. Pentru această iniţiativă au votat 30 de senatori – 16 senatori PNL, 9 senatori USR, 4 senatori fără apartenenţă la grupurile parlamentare şi 1 senator PSD. S-au abţinut 3 senatori – 2 senatori PSD şi 1 senator fără apartenenţă la grupurile parlamentare.

Senatorul PSD Ionel-Daniel Butunoi din Tecuci a votat împotriva creşterii alocaţilor pentru copii, chiar dacă ar fi putut să se abţină sau să voteze „pentru”.

Proiectul urmează să fie trimis la Camera Deputaţilor.