Furt de energie electrică la Iveşti. 16 poliţişti şi 15 reprezentanţi ai Electrica au participat la acţiune

 

Astăzi, 12 februarie, în intervalul orar 9.30 – 13.30, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciului Poliție Rutieră și Secției 3 Poliție Rurală Liești, în colaborare cu reprezentanți SD Electrica Galați au acționat pe raza comunei Ivești, în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor de furt de energie electrică.

La acțiune au participat 16 polițiști și 15 reprezentanți ai SDE Electrica Galați.

Cu ocazia verificării legalității racordării la sistemul de distribuție a energiei electrice și alimentării cu energie electrică, polițiștii au depistat 6 persoane care s-ar fi racordat, prin folosirea unor instalații artizanale, la rețeaua electrică aparținând S.D. Electrica Galați, sustrăgând astfel, energie electrică pentru alimentarea locuințelor.

Au fost întocmite 6 dosare de cercetare penală, fiind constatată săvârșirea a 12 infracțiuni, 6 de executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea, şi alte 6 de furt de energie electrică.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor S.A.S. și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.