PNL a cerut suplimentarea sumei pentru lucrările la construcția variantei de ocolire a municipiului Tecuci

 

Într-un comunicat remis presei astăzi, 12 februarie, PNL Galaţi enumeră amendamentele pentru dezvoltarea județului Galați depuse la proiectul de buget naţional pe anul 2019.

Deși ni se repetă constant că există fonduri iar economia națională duduie, zona de sud-est a României este una în care investițiile în infrastructură nu figurează nici măcar pe hârtie.

Pentru a scoate Galațiul din izolarea în care ne adâncim de ani de zile, senatorul PNL Galaţi, George Stângă, a depus amendamente la proiectul de buget național în valoare totală de 26 de milioane de lei.

Sunt vizate inițierea dezvoltării infrastructurii rutiere (drum de mare viteză), portuare și aeroportuare, demararea primilor pași pentru construirea unui spital regional, modernizarea Maternității „Buna Vestire”, a unei zone de agrement pe Faleza Dunării, repararea Colegiului Național „Vasile Alecsandri” și continuarea lucrărilor la drumul de centură din Tecuci.

Amendamentul nr. 7 propune suplimentarea sumei de 5.000.000 lei pentru continuarea lucrărilor la proiectul „Construcția variantei de ocolire Tecuci” 

 Tecuciul este al doilea municipiu ca mărime din judeţul Galaţi care, în prezent, nu beneficiază de o centură ocolitoare. Scopul construirii unei centuri ocolitoare a municipiului Tecuci vizează fluidizarea circulaţiei rutiere prin devierea acesteia în afara zonei urbane, ce va avea ca efect mărirea fluenței și decongestionarea traficului, reducerea poluării şi creșterea siguranței rutiere.

Construirea unui drum de centură în municipiul Tecuci, menit să preia traficul de tranzit între DN24 și DN25, va permite dezvoltarea economiei locale și a mediului de afaceri, prin interconectarea reţelelor de transport care va atrage ulterior un flux de mărfuri extins și, implicit, noi investitori, actualmente descurajaţi de faptul că sistemul precar de transport rutier din judeţul Galaţi face ca investiţiile în zonă să nu fie fezabile. 

Din 2013 și până azi, patru termene pentru finalizarea șoselei de centură a municipiului Tecuci au fost ratate, stadiul fizic al lucrărilor la acest obiectiv ajungând la doar 55%.         

Sursa de finanţare: Ministerul Transporturilor

Anexăm în continuare fiecare amendament cu identificarea sursei de finanțare: