A provocat un accident și a părăsit locul faptei

 

La data de 13 februarie a.c., ora 17.40, polițiștii Serviciului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Barcea, soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele verificări, polițiștii au constatat că, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, un bărbat de 45 ani, din localitate, a efectuat manevra de mers înapoi, acroșând cu partea din spate un moped cu care se deplasa un bărbat de 81 de ani, pe un marcaj pietonal ce traversează D.N. 25. Șoferul autoturismului ar fi coborât și ar fi ajutat victima să se ridice, după care ar fi plecat de la locul accidentului fără să anunțe organele de poliție. Victima, care în primul moment a refuzat să meargă la spital, a solicitat ulterior ambulanța care l-a transportat la o unitate spitalicească, unde a și rămas internat.

Întrucât bărbatul accidentat nu poseda permis de conducere, polițiștii au întocmit dosar penal atât pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, cât și pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.