Semnal de alarmă privind cheltuielile de funcţionare ale Primăriei Tecuci – Video

 

Consilierii locali din Tecuci sunt nemulţumiţi de cheltuielile făcute de Primăria Tecuci în anul 2018, cheltuieli care au făcut ca partea de funcţionare să fie preferată în detrimentul părţii de dezvoltare.

Dacă la începutul anului a existat un buget aprobat pe secţiunea de dezvoltare de 38.700.800 lei, realizat a fost doar 12.407.092 lei, adică un procent de 32,06%.

„Noi am cheltuit foarte mulţi bani pe secţiunea de funcţionare şi tocmai pentru că nu am reuşit să încasăm nu ne-am concentrat pe secţiunea de dezvoltare. Aici aş face referire mai mult la străzi care arată aşa cum arată la Tecuci şi suntem total nemulţumiţi”, a spus consilierul Vasile Diaconu în prima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului local Tecuci.

La secţiunea străzi a existat un buget aprobat la începutul anului de 14.370.220 lei. Din acest buget au fost utilizaţi doar 4.144.348 lei, adică un procent de 28,84%.

„Nu am reuşit nici măcar o treime să realizăm în domeniul dezvoltării oraşului, din ce ne-am propus anul trecut”, a mai spus Diaconu.

Acesta a prezentat o serie de cheltuieli pe care le consideră exagerate: „La poştă şi comunicaţii radio-tv avem cheltuieli de 594.766 lei, reprezentând cam 50 mii lei pe lună; consultanţă şi expertiză – 106 mii lei; reclamă şi publicitate – 39.675 lei”.

Consilierii locali din Tecuci atrag atenţia supra cheltuielilor care fac ca partea de funcţionare să primeze în detrimentul părţii de dezvoltare.