Tânăr îngropat sub un mal de pământ la Ungureni

 

Un tânăr de 27 de ani şi-a găsit sfârşitul într-un canal adânc de patru metri, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el şi l-a îngropat de viu. Pompierii au lucrat peste o oră şi jumătate pentru a-l scoate la suprafaţă.

Accidentul de muncă a avut loc sâmbătă, 2 martie, în localitatea Ungureni, parte a comunei gălăţene Munteni. Un bărbat de 27 de ani care lucra la sistemul de canalizare din localitate, într-un canal adânc de patru metri, şi-a pierdut viaţa după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el. Pompierii gălăţeni s-au deplasat la faţa locului şi au lucrat peste o oră şi jumătate ca să scoată victima de sub pământul care o acoperise, însă eforturile lor s-au dovedit zadarnice.

Medicii de la Ambulanţă, ca şi cei de la SMURD şi echipajul medical de pe elicopterul de intervenţie au încercat minute în şir să îl resusciteze, însă nu au reuşit. Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi au declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări a avut loc accidentul de muncă, pentru ce firmă lucra tânărul şi dacă se luaseră toate măsurile de securitate în muncă.

În paralel, şi poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

 

 

sursa: adevarul.ro

foto: facebook